Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla och Calle Halfvarsson är två av huvudfavoriterna vid SM i Kalix. Här är duon efter SM-gulden på 10/15 skejt i Ånnaboda tidigare i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla och Calle Halfvarsson är två av huvudfavoriterna vid SM i Kalix. Här är duon efter SM-gulden på 10/15 skejt i Ånnaboda tidigare i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dags för SM-tävlingar i Kalix

I morgon görs det upp om SM medaljer på 30 och 50 kilometer i Kalix.
Det blir inledningen på SM- och Cup-avslutningar som pågår fram till och med tisdag.
Lördagens tävlingar går i fri stil med masstart.

I frånvaro av åkare som Johan Olsson och Marcus Hellner så får Daniel Rickardsson och Calle Halfvarsson gälla som favoriter med närmaste utmanare som Martin Johansson, Anders Svanebo och Simon Andersson.

Charlotte Kalla är så klart favorit med kvartetten Maria Rydqvist, Sofia Bleckur, Anna Haag och Emma Wikén som närmaste utmanare. Det blir också spännade att se hur junioren Ebba Andersson står sig över tre mil.

På söndag väntade sedan SM i teamsprint och på måndag är det prolog för juniorerna i Scandic Cup. På tisdag följer sedan final i Intersport Cup över 5 och 10 kilometer samt final i Scandic Cup som jaktstart.

Under fredagskvällen är det invigning med VM-medaljörer på plats. Invigning och tävlingar kommer att web-sändas.

Läs mer här på skid-SM i Kalix hemsida.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...