Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu läggs snön ut i skidhallen i Göteborg som kallas Skidome. I sommar öppnas hallen som bjuder på 1,2 kilometer spår. FOTO: Video SVT Västnytt.

Nu läggs snön ut i skidhallen i Göteborg som kallas Skidome. I sommar öppnas hallen som bjuder på 1,2 kilometer spår. FOTO: Video SVT Västnytt.

Snart är det skidföre i Göteborg

Nu har snön börjat läggas ut i Göteborgs Nya Arena.
I sommar invigs skidhallen som kallas Skidome och ger västsvenska skidåkare fantastiska förutsättningar för träning på snö året runt.

Snön tillverkas nu för full och läggs ut i skidhallen, som ingår i Göteborgs Nya Arena i Kviberg.
När invigningen sker i juli så finns det 1,2 kilometer spår att åka i Skidome.

Skidsalen kommer att ha två klassiska spår samt ett skatespår och kommer att hålla öppet året om.

Vid tävlingar blir det möjligt att förlänga spåret in i den stora fotbollshallen. Skidanläggningen kommer att hålla en temperatur på två minusgrader året om.

Förutom skidåkare från Västsverige och givetvis andra delar av landet hoppas också Ola Serneke, vd och ägare av Serneke, och initativtagare till bygget av Göteborgs Nya Arena, att det ska komma skidåkare från Tyskland och Danmark via färja till Göteborg för att åka skidor i den nya anläggningen.

I ett inslag i SVT:s Västnytt så intervjuas bland annat Ola samt Erik Wickström, Vasalöparens chefredaktör och duktig långloppsåkare i Ulricehamns IF:s färger.

erik_w_vl15[1].jpg
Erik Wickström, västsvensk skidprofil som ser fram emot inomhusskidåkning i Göteborg. Här är Erik efter 37:e platsen på Vasaloppet i vintras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Se inslaget om skidhallen i Kviberg från SVT Västnytt:

Läs mer om Skidome här:

http://www.goteborgsnyaarena.se/nagot-for-alla/skidome/

skidome_gbg.jpg
Illustration över hur det kommer att se ut i skidhallen. BILD: Serneke Bygg.

Om Göteborgs Nya Arena
Göteborgs Nya Arena är Nordens största multisportanläggning. Arenan utvecklas och byggs av Serneke som också är delägare tillsammans med Prioritet Finans. Anläggningen är unik i sitt slag med bland annat en skidanläggning inomhus med ett kilometerlångt spår, fullstor inomhusfotbollsplan, idrottshallar, gym, hotell,  restauranger samt grund-och gymnasieskolor. Den 45 300 kvm stora anläggningen, belägen i Göteborg, invigs sommaren 2015. Några av hyresgästerna är Nordic Wellness, Aspero, Sodexo, IFK Akademin och Grunden BOIS.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...