Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Här ser vi Stina Nilsson instruerar sprintstarter vid fjolårets sommarskidskola i Torsby Ski Tunnel. FOTO: Leif Skogsberg.
Här ser vi Stina Nilsson instruerar sprintstarter vid fjolårets sommarskidskola i Torsby Ski Tunnel. FOTO: Leif Skogsberg.

Högt anmälningstryck inför Torsby sommarskidskola

Vinterns VM-medaljörer Stina Nilsson och Daniel Richardsson kommer återigen till Torsby sommarskidskola för att inspirera ungdomar. Och redan nu finns ett 80-tal anmälningar.

Intresset för den anrika sommarskidskolan är därmed rekordstort och fjolårets toppnotering av antalet deltagare är slaget redan innan anmälningstiden gått ut.

Torsby Sommarskidskola – Sveriges enda sommarskidskola på snö – körs 14 till 18 juni. I år riktar den sig till ungdomar födda 2000, 2001 och 2002.

– Det är fantastiskt kul att så många kommer. Ungdomarna kommer få några oförglömliga dagar hos oss med allt från träning och tekniktips till att hänga med kompisar med samma intressen, säger David Engström som är en av längdtränarna vid Torsby idrottsgymnasium.

Precis som i fjol kommer Stina Nilsson och Daniel Richardsson, båda medaljörer vid vinterns VM i Falun, att vara med som ledare.

– Det blir något av en favorit i repris. Stina och Daniel är fina förebilder för ungdomar och de var omåttligt populära ifjol, säger David Engström.

Under de fem träningsdagarna kommer skidåkning i Torsby Ski Tunnel att varvas med barmarksträning. För deltagarna födda 2000 ingår också laktattester i Stjerneskolans testlabb där de får veta sina pulszoner för att kunna optimera sin träning.

Mer information om Torsby sommarskidskola med bland annat en film från fjolåret finns här.

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...