Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mattias Svahn, först på längdskidor i nya skidhallen Skidome i Göteborg och Ola Serneke, vd och ägare av Serneke, och initativtagare till bygget av Göteborgs Nya Arena, först med miniskidor.

Mattias Svahn, först på längdskidor i nya skidhallen Skidome i Göteborg och Ola Serneke, vd och ägare av Serneke, och initativtagare till bygget av Göteborgs Nya Arena, först med miniskidor.

Svahn först på skidor i nya skidhallen

I sommar blir det invigning av den nya skidhallen Skidome i Göteborgs Nya Arena.
Detta skrev vi om häromveckan, när snö börjat läggas ut i hallen.
En som redan provat snön med skidor på fötterna är Mattias Svahn. Längdåkningsprofilen Svahn besökte anläggningen häromdagen och kände på snön.
– Det här blir riktigt bra. Vilket uppsving för skidåkningen i Västsverige, där skidintresset redan är stort, säger Svahn.

Mattias, själv uppväxt i Timmersdala i Västergötland, var imponerad av anläggningen och var den har att erbjuda efter sin visit där.

– Eftersom det är en hall med öppen yta känns det väldigt rymligt och luftigt. Jag tror man kommer få lite samma känsla som när man åker på en glaciär. Spåret kommer slingra sig fram och man kommer att kunna se åkare på andra avsnitt av spåret, säger Svahn.

svahn_testar_1.jpg
Förste åkare i skidhallen i Göteborg var längdåkningsprofilen Mattias Svahn.

Hur upplevde du luften och snökvalitén?
– Det känns som kvalitén på snön är riktigt bra. Det är fyra minusgrader där inne. Att man har  kylning under samt kyla i luften borde göra att det ska hålla sig bra, funderar Svahn.

Ännu är inte hela hallen snöfylld. Men Mattias kunde ändå få en känsla av hur det kommer att vara att träna där inne sedan.

Hur blir kuperingen?
– Det kommer att finnas någon brantare knix och sedan ett mer långsluttande parti.

svahn_testar_2.jpg
Än är inte all snö på plats och prepareringen klar men Svahn testade skidhallen ändå.

Vad kommer anläggningen att betyda för längdåkningen utveckling i Västsverige?
– Det här kan vara något av en räddning. Intresset är och har alltid varit stort men snötillgången är ju alltid osäker. Nu är man garanterad skidåkning på snö året runt.

En faktor som Mattias tror blir viktig för att dra besökare till skidhallen är de många möjligheterna till andra aktiviteter i arenan och i närområdet. Idrottshallar, gym, hotell och restauranger finns i direkt anslutning och så förstås Göteborgs hela övriga utbud som storstad.

– Det här tror jag gör att man som familj väljer att åka dit även om inte hela familjen är intresserad av just längdåkning, säger Svahn.

Det finns långtgående planer på att komplettera skidhallen med en ”coldtrack” utanför och därmed kunna erbjuda längre träningsslingor samt möjligheten att arrangera stortävlingar i Göteborg i framtiden.

Läs mer om Skidome här:

Om Göteborgs Nya Arena
Göteborgs Nya Arena är Nordens största multisportanläggning. Arenan utvecklas och byggs av Serneke som också är delägare tillsammans med Prioritet Finans. Anläggningen är unik i sitt slag med bland annat en skidanläggning inomhus med ett kilometerlångt spår, fullstor inomhusfotbollsplan, idrottshallar, gym, hotell,  restauranger samt grund-och gymnasieskolor. Den 45 300 kvm stora anläggningen, belägen i Göteborg, invigs sommaren 2015. Några av hyresgästerna är Nordic Wellness, Aspero, Sodexo, IFK Akademin och Grunden BOIS.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...