Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Laila Kveli  och Jerry Ahrlin bjuder in till rullskidläget i Bromma i början på juni.  Här intervjuas samboparet av Mattias Svahn vid Alliansloppet häromåret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Laila Kveli och Jerry Ahrlin bjuder in till rullskidläget i Bromma i början på juni. Här intervjuas samboparet av Mattias Svahn vid Alliansloppet häromåret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jerry Ahrlin och Laila Kveli kör rullskidläger

Ska man åka Vasaloppet eller annat långlopp till vintern så kan man få många bra tips kring teknik och träning på rullskidor om man hänger på Jerry Ahrlin och Laila Kvelis läger i Bromma 5-7 juni.
Rullskidlägret riktar sig till både vana åkare och nybörjare.

Man håller till på Mornington Hotel Bromma.

– Det är ett bra ställe att vara på. Hotellet har en hälsoprofil och har flera läger med olika inriktning, säger Jerry och fortsätter;

– På rummen finns till exempel pilatesboll eller styrketräningsutrustning och man serverar bra mat. Rullskidmöjligheterna är mycket bra i området.

Är man ny som rullskidåkare så finns rullskidor, skidskor, stavar och hjälm att hyra för en billig penning.

Läs mer om rullskidlägret här.

För samboparet Jerry och Laila så har skidsäsongen precis avslutats och uppladdningen inför nästa har börjat. Laila fick en fullträff i vintras när hon vann Tjejvasan och Jerry var bäste svensk på Vasaloppet med sin åttondeplats.

Men för Jerry blev inte säsongen vad han hoppats på.

– Det gick inte som jag tänkt. Det finns mer i kroppen men jag fick inte ut det på tävling, berättar Jerry.

Efter två säsonger som kantats av skador så hade Jerry större förhoppningar inför den gångna vintern.

– Men jag kan inte ge mig över medelbetyg på någon tävling. Men på träning har jag ändå känt att det fortfarande finns bra kapacitet i kroppen. Några lopp har varit okej, men inte mer.

Inte minst nu på vårkanten har Jerry känt sig stark och det ger bra motivation att fortsätta satsningen för 37-åringen.

Nu i början på maj väntar utvärdering med Team Santander.

– Vi får se hur laget ser ut inför nästa år. Det blir en spännande säsong och utvecklingen inom långlopp fortsätter starkt uppåt, säger Jerry.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...