Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Tynell startar tillsammans med Jerry Ahrlin, Laila Kveli och en hel hög meriterade auktoriteter inom olika områden en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Fotograf Heléne, Falun.
Daniel Tynell startar tillsammans med Jerry Ahrlin, Laila Kveli och en hel hög meriterade auktoriteter inom olika områden en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Fotograf Heléne, Falun.

Ahrlin, Kveli och Tynell med nytt träningskoncept

I höst startar, minst sagt rutinerade långloppstrion, Jerry Ahrlin, Laila Kveli och Daniel Tynell ett nytt träningskoncept i Stockholm.
Det blir en träningsgrupp på max 25 personer där någon i trion finns med vid ett träningspass i veckan.
– Vi har också samlat ett ledargrupp med stor kompetens utifrån våra erfarenheter som är med, berättar Daniel Tynell.

Häromdagen släppte Team Tynell nyheten att Jerry Ahrlin är ny åkare i teamet. Nu kommer en annan nyhet där Daniel Tynell tillsammans med Jerry och Laila Kveli erbjuder en träningsgrupp med stöd från några av de mest erfarna ledarna inom träning, vallning, utrustning, fysiologi, kost med mera.

– Vi vill erbjuda något riktigt genomtänkt och bra, säger Daniel Tynell.

Till sin hjälp har Jerry, Laila och Daniel knutit ett mycket välmeriterat gäng ledare. Eller vad sägs om namn som Ola Rawald, Jean Mark Chabloz, Magnar Dalen, Öyvind Sandbakk, Kjell Enhager, Magnus Nylander och Pierre Johansson. Välkända namn med mycket hög kompetens inom olika områden.

Man startar alltså verksamheten i Stockholm i höst med 25 platser.

– Det är viktigaste för oss är att allt ska genomsyras av hög kvalité. Träningspass, läger, föreläsningar och så vidare. Därför har vi en begränsad storlek på gruppen att jobba med, berättar Daniel.

I framtiden kan det tänkas att verksamheten utökas med samma koncept även på andra orter. Intresset för att förbereda sig på ett bra och genomtänkt sätt inför exempelvis Vasaloppet ökar år från år och det här är något man vill svara upp mot med den här verksamheten.

Är man intresserad av att han en plats i gruppen i Stockholm nu till hösten så får man skicka in en ansökan senast 15 juli.

Från och med vecka 37 i höst och till vecka 8 vår så kommer man ha ett träningspass varje torsdag i Stockholmområdet. Ledare kommer att växla men någon av Daniel, Jerry och Laila kommer att vara med hela tiden.

Utöver detta kommer gruppen ha ett uppstartsläger i Torsby i slutet på augusti, ett snöläger i december, ett läger Mora under februari och en avslutningshelg på snö i april.

Verksamheten går under namnet XC Gold och mer information hittar man på hemsidan:

xcgold.se

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.