Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
10 juli öppnar Göteborgs Nya Arena med bland annat skidanläggning inomhus. FOTO: Serneke.

10 juli öppnar Göteborgs Nya Arena med bland annat skidanläggning inomhus. FOTO: Serneke.

Göteborgs nya multisportarena klar i tid

Efter drygt tre års byggtid är Nordens största multisportanläggning, vid namn Göteborgs Nya Arena, äntligen klar.
I veckan fick Serneke godkänd entreprenad och den 10 juli öppnar arenan för allmänheten.

Göteborgs Nya Arena är en av Göteborgs största byggnader med en yta på 45 300 kvm. Arenan innehåller bland annat en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, hotell, gym, föreningslokaler, rehabklinik och testklinik för idrottare. Arenan har byggts och utvecklats av Serneke och är bolagets största projekt hittills.

– Det har varit ett komplext projekt, men den otroliga laginsatsen har gjort att vi lyckats hålla både budget och tidplan, säger Conny Segerdahl, platschef på Serneke.

Idén till projektet kom till redan under 2000-talet när Sernekes VD Ola Serneke, Änglagårdsskolan och IFK Göteborg började diskutera möjligheten att ge unga förutsättningar att satsa på idrotten och träna året om.

– Det känns helt otroligt att arenan är klar nu. Nu har vi bevisat för alla dem som inte trodde på projektet att det faktiskt går och att vi kan. Att våra kostnader dessutom är lägre än budget och intäkterna är högre än vi räknat med gör det till ett riktigt mönsterprojekt, säger Ola Serneke, VD för Serneke.

Serneke äger anläggningen tillsammans med Prioritet Finans. Hyresgäster är Sodexo, Göteborgs Stad, Nordic Wellness, Aspero Idrottsgymnasium, Änglagårdsskolan, Intersport, IFK Göteborg Akademin, IFK Kliniken Rehab, Grunden BOIS och Aktivitus.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...