Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Entrén till Skidome i Göteborg som ger västsvenskarna möjlighet att åka skidor året runt. FOTO: Johan Engström.

Entrén till Skidome i Göteborg som ger västsvenskarna möjlighet att åka skidor året runt. FOTO: Johan Engström.

Rapport från Skidome i Göteborg

Det har gått en knapp månad sedan Skidome i Göteborg öppnade.
En som varit där och testkört några gånger är Johan Engström från Lerum.
Här kommer en rapport från Johan och hans tankar om vad som är bra med Skidome.

”Nu har skidskåpen kommit! För 200 kronor per månad får du ett eget skåp för dina skidor inne i hallen. Det gör det hela effektivt och praktiskt. Du har dina skidor klara att bara köra ut. Du kan ta spårvagnen, cykeln, rullskidorna eller löpardojorna. Ja, du kan faktiskt paddla kajak om du vill :-).

Har nu varit där och "testkört" några gånger, både skate och klassiskt, och det är en fantastisk möjlighet som arenan bjuder på för alla typer av skidåkare.
Inriktningen är på den stora massan. Nybörjare har mycket bra förutsättningar då det är relativt lätt bana och om man vill kan man åka bara där det är helt platt.

Barn, ungdomar har nu fått bra förutsättningar att kunna på allvar välja skidor som "sin idrott" och bo i Västsverige.
Det har man ju kunnat tidigare, men nu är det mer självklart.

Motionärerna har också "fått" en anläggning att träna på. Jag hävdar att även elitåkare, med lite nytänk också kan utnyttja hallen, trots sin lätta åkprofil.

Jag gillar möjligheterna och läget nästan mitt i stan.

johan_e_skidome.jpg
Johan Engström nöjd och glad efter ett pass i Skidome.

Skidhallen ser jag främst som en teknikutvecklingsarena, där man verkligen har möjlighet att träna tekniken. Intervallpass och skidlek också, men de långa distanspassen görs nog bäst på rullskidor, cykel, i skogen...
Att kombinera ett skidpass med ett gympass, spinningpas eller någon annat pass som anläggningen inrymmer är en stor fördel. Att sen slappna av i relaxen och kanske äta en bit mat efteråt är lite "vardagslyx" och tidseffektivt. Man kan faktiskt "bränna" av ett kortare pass på lunchen om man vill. De finns också ett "kidzroom", vilket är bra för småbarnsföräldrarna.

Hotellet och konferensdelen i anläggningen ger också möjligheter för andra målgrupper och skidåkare från när och fjärran.
Hela anläggningen med allt sitt innehåll och läget ger en spännande utveckling för framtiden!”

Läs mer om Skidome på: http://nordicwellness.se/skidome/

Längd.se återkommer med ett eget test av Skidome i Göteborg senare i augusti.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...