Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jerry Ahrlin som vi kommer se honom i spåren i vinter. I Team Tynells färger och med Salomon på fötterna. FOTO: Fotograf Heléne, Falun.
Jerry Ahrlin som vi kommer se honom i spåren i vinter. I Team Tynells färger och med Salomon på fötterna. FOTO: Fotograf Heléne, Falun.

Jerry Ahrlin väljer Salomons längdskidor

Långloppsåkaren Jerry Ahrlin byter till Salomons skidor och pjäxor.
– Jag har känt i testerna att materialet håller hög kvalitet och passar min åkning. Nu ser jag fram emot en riktigt intressant säsong, säger Jerry.

Skidåkaren Jerry Ahrlin har tillhört världens främsta långloppsåkare i många år, han har vunnit Marcialonga tre gånger, Birkebeinerrennet två gånger, vann König Ludwig Lauf 2013 och har varit tvåa i Vasaloppet två gånger. 2015 var han bäste svensk i långloppscupen Ski Classics med en 12:e plats.

Inför säsongen 2015-16, tar han klivet över till Salomons längdskidor och pjäxor.
– Materialet håller högsta klass rakt igenom och fungerar verkligen för mig och min åkning. Bemötandet från och samarbetet med Salomon känns väldigt positivt, säger Jerry.

Jerry representerar Team Tynell, där Salomonåkaren Rickard Tynell ingår.
– Det är så klart en fördel att vara på samma skidmärke och kunna hjälpas åt även med materialet, säger Jerry.

Efter några år med skador och strul, har Jerry fått en nytändning och motivationen är på topp.
– Jag har mer i kroppen än vad jag har fått ut de senaste åren. Säsongens mål är att ta den där efterlängtade segern i Vasaloppet och att placera mig bra i Ski Classics totalt, det visar vem som är bäst över hela säsongen.

– Vi är stolta och glada över att Jerry har valt att åka på våra skidor. Han är en stor profil inom långloppen, med mycket erfarenhet och kunskap, säger Åke Nilsson, racingansvarig på Salomon Sverige.

Samarbetet handlar mycket om att testa fram de skidor som passar åkaren i olika fören.
– Vårt fokus är att åkarna ska ha riktigt bra material och känna sig trygga med sina skidor. Det innebär omfattande testarbete, speciellt inför säsongen. Vi bryr oss och följer våra åkare under hela året, säger Åke Nilsson.

I Salomons svenska stall finns sedan tidigare toppåkare som Lina Korsgren, Jimmie Johnsson och landslagsåkarna Maja Dahlqvist och Gustaf Nordström, samt hela sex åkare i juniorlandslaget.

jerry_team_tynell_150901.jpg

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...