Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Erixon - grundare av CCC1000 - tillsammans med Sara Danielsson Lundqvist, ägare och grundare av Aktivitus. FOTO: CCC1000.

Fredrik Erixon - grundare av CCC1000 - tillsammans med Sara Danielsson Lundqvist, ägare och grundare av Aktivitus. FOTO: CCC1000.

CCC1000 storsatsar i Göteborg

CCC1000 och testkliniken Aktivitus startar längdskidåkningsnätverk på västkusten.
Efter fyra succéfyllda år i Stockholm, är det äntligen dags för CCC1000 med Fredrik Erixon i spetsen att expandera västerut.

För CCC1000-nätverket handlar allting om att hjälpa medlemmarna att placera sig bland de första 1000 i Vasaloppet. Men om det låter som en tuff utmaning inleds nu ett exklusivt samarbete med testkliniken Aktivitus. Ett samarbete som förhoppningsvis ska öka deltagarnas chanser att komma närmare skidtoppen.

I nätverket träffas deltagarna vid ett 30-tal tillfällen för att få hjälp med bland annat personlig träning, teknik och balans. Bland de som har coachat och föreläst för gänget märks bland annat konditionskonnässören Erik Wickström, fysiologen Mikael Mattsson och Vasaloppsvinnaren Henrik Eriksson.

Initiativtagaren Fredrik Erixon redogör för det nya samarbetet:

– För det första har jag nu jobbat med Erik Wickström i CCC1000 i Stockholm och känt att det verkligen är en perfekt chefstränare för konceptet och medlemmarna, så när denna chans dök upp så var det naturligt att ta med Erik även i CCC1000:s Göteborgssatsning. För mig och Aktivitus så gäller helt enkelt filosofin ”jobba med de bästa” inom de områden man skall växa på, så för CCC1000 Göteborg är de den seriösa och långsiktiga partnern som skall driva verksamheten på plats, säger Fredrik och fortsätter;

– Jag anser att för att ta sig dit man vill behöver man veta var man befinner sig. Det gäller både privat, i arbetslivet och vid träning. Möjligheten att testa sig spelar en nyckelroll för att följa sin utveckling och nå dit man vill. Därför är vi enormt glada över att ha Aktivitus som vår nya Göteborgspartner och testcentrum.

Aktivitus grundades 2004 och finns i dagsläget i Göteborg och Stockholm. Det är Sveriges ledande testklinik, med individuella fysiologiska tester som grund som effektiviserar sina kunders träning. Förutom skidor hjälper företaget sina kunder att cykla fortare, löpa snabbare och simma längre – och allt på samma gång i sitt triathlon-paket.

Även Sara Danielsson Lundqvist, VD Aktivitus är entusiastisk över det nya samarbetet:

– Det känns jätteroligt att hjälpa till att utveckla längdskidåkningen här i Göteborg. Vi har följt CCC1000 sedan starten och anser att är ett modernt och mycket intressant projekt som passar oss och vårt befintliga erbjudande mycket väl. Medlemmarna i CCC1000 passar oss och vi dem, då de satsar på sin skidåkning och vill göra allt de kan för att nå sina mål. Vi jobbar ju med tester för att se hur man kan använda mätning och resultat som ett effektivt hjälpmedel för att få ut mer av en given träningsmängd.

Vad är CCC1000?
Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att de cirka trettio årliga deltagarna ska kunna nå en placering bland de 1 000 bästa i Vasaloppet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2012, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet.

Läs mer: www.langdskidakning.info och www.aktivitus.se

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.