Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På fredag blir det 6 timmar rullskidor för Erik Wickström (bilden) och Teemi Virtanen som uppladdning för vinterns världsrekordförsök på 24-timmarsskidåkning. FOTO: Magnus Östh.

På fredag blir det 6 timmar rullskidor för Erik Wickström (bilden) och Teemi Virtanen som uppladdning för vinterns världsrekordförsök på 24-timmarsskidåkning. FOTO: Magnus Östh.

Förevent inför vinterns 24-timmars

1 april kommer boråsaren Erik Wickström och finländaren Teemu Virtanen att försöka slå världsrekord i 24-timmarsskidåkning i samband med Årefjällsloppet.
På fredag ska de åka 6 timmar rullskidor i Stockholm som en del av förberedelserna.

Det officiella världsrekordet är i 24-timmarsskidåkning är smått otroliga 433 kilometer och innehas av Teemu Virtanen. I vinter kommer han utmanas av Erik Wickström när de två ska göra upp på en 1 kilometer lång slinga på Åresjön. Nu på fredag kommer de att köra i 6 timmar för att känna på lite längre åkning och se hur det fungerar med utrustning, energiintag och allt praktiskt runt omkring.

– Att köra 6 timmar kommer att bli en utmaning för mig som håller en låg träningsdos i övrigt, men det är inte förknippat med någon djup ångest, vilket det kommer att vara att köra i 24 timmar, säger Erik och skrattar.

De båda långloppsåkarna kommer att hålla till på västra sidan av Vallentunasjön, på norra delen av Skålhamravägen, med start vid golfbanan och vändning vid Väsbyvägen. Det är en småkuperad sträcka på cirka 6,5 km som körs fram och tillbaka.

Den tidigare landslagstränaren Christer Skog kommer att ställa upp som serviceman och Ski Classics-fotografen Magnus Östh fotar och filmar. Elpex ställer upp och lånar ut rullskidor (2:or) och Skip bidrar med energi.

Alla som är sugna på lite rullskidåkning mellan klockan 12.00 och 18.00 på fredag är välkomna att åka med delar av tiden.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...