Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På fredag blir det 6 timmar rullskidor för Erik Wickström (bilden) och Teemi Virtanen som uppladdning för vinterns världsrekordförsök på 24-timmarsskidåkning. FOTO: Magnus Östh.
På fredag blir det 6 timmar rullskidor för Erik Wickström (bilden) och Teemi Virtanen som uppladdning för vinterns världsrekordförsök på 24-timmarsskidåkning. FOTO: Magnus Östh.

Förevent inför vinterns 24-timmars

1 april kommer boråsaren Erik Wickström och finländaren Teemu Virtanen att försöka slå världsrekord i 24-timmarsskidåkning i samband med Årefjällsloppet.
På fredag ska de åka 6 timmar rullskidor i Stockholm som en del av förberedelserna.

Det officiella världsrekordet är i 24-timmarsskidåkning är smått otroliga 433 kilometer och innehas av Teemu Virtanen. I vinter kommer han utmanas av Erik Wickström när de två ska göra upp på en 1 kilometer lång slinga på Åresjön. Nu på fredag kommer de att köra i 6 timmar för att känna på lite längre åkning och se hur det fungerar med utrustning, energiintag och allt praktiskt runt omkring.

– Att köra 6 timmar kommer att bli en utmaning för mig som håller en låg träningsdos i övrigt, men det är inte förknippat med någon djup ångest, vilket det kommer att vara att köra i 24 timmar, säger Erik och skrattar.

De båda långloppsåkarna kommer att hålla till på västra sidan av Vallentunasjön, på norra delen av Skålhamravägen, med start vid golfbanan och vändning vid Väsbyvägen. Det är en småkuperad sträcka på cirka 6,5 km som körs fram och tillbaka.

Den tidigare landslagstränaren Christer Skog kommer att ställa upp som serviceman och Ski Classics-fotografen Magnus Östh fotar och filmar. Elpex ställer upp och lånar ut rullskidor (2:or) och Skip bidrar med energi.

Alla som är sugna på lite rullskidåkning mellan klockan 12.00 och 18.00 på fredag är välkomna att åka med delar av tiden.

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.