Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Det blir ingen världscup på Hellnerstadion vid Dundret 2017. FOTO: Imega promotion.
Det blir ingen världscup på Hellnerstadion vid Dundret 2017. FOTO: Imega promotion.

Gällivare blev av med VM-genrepet

Gällivare hade tidigare tilldelats genrepet innan VM i Lahtis 2017. Men FIS, internationella skidförbundet backade.
– De gjorde om hela programmet och ändrade, säger en besviken Stefan Nieminen från arrangörerna i Gällivare till NSD.

Nu fick Gällivare istället chansen att söka världscuptävlingar i mitten av januari.

– Vi tycker att de ligger fel i tid för ett så pass nordligt läge som Gällivare, Den aktuella tidpunkten är mitten av januari. Risken är stor att man har köldproblematik och inte kan leverera tävlingar som är förstklassiga. Vi vill inte arrangera en världscup som riskerar att bli dålig, säger Nieminen till NSD.

– Det känns ju märkligt hur Fis lägger upp sin kalender. Man kör två tävlingar i Norden tidigt. Sen drar man ner till ett väldigt osäkert snöläge i Mellaneuropa. Vi såg ju förra vinterns kaos, hur det blev. Sen får åkarna julledigt, sen är det Tour de ski. Efter det ska de tillbaka upp till Norden igen. Det känns som att de inte riktigt förstår vad de håller på med när det gäller logistikplanering, fortsätter Nieminen.

Som vi informerade om i går så söker nu Piteå värlscuptävlingarna i januari. Men det gör också Östersund. Det blir Svenska skidförbundet som avgör var tävlingarna hamnar.

– Jag tycker att det vore fantastiskt roligt om Norrbotten fick arrangera WC och alla skidintresserade kunde få chansen att komma till Lindbäcksstadion i Piteå och heja fram oss i spåren, meddelade Charlotte Kalla i ett SMS till NSD häromdagen.

Läs hela NSD:s artikel här.

Siste nyheter

pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...