Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nyblivna vinnaren av totala världscupen på rullskidor, Linn Sömskar, förlänger sitt avtal med Oneway. FOTO: Oneway.

Nyblivna vinnaren av totala världscupen på rullskidor, Linn Sömskar, förlänger sitt avtal med Oneway. FOTO: Oneway.

Linn Sömskar förlänger med Oneway

IFK Umeås och utvecklingslandslagets Linn Sömskar förlänger sitt avtal med finska stavtillverkaren Oneway.
– För Oneway är det ett kvitto på det kvalitetsarbete som görs med modellerna och utvecklingen. Ambitionen är fortsatt att vara innovativ och ledande inom de nordiska idrotterna, säger Pär Olofsson på Oneway i ett pressmeddelade.

Linn har under året verkligen presenterat sig som en stark rullskidåkare med många fina resultat. Nu senast vid VM på rullskidor där hon bland annat tog guld i backracet och i sprintstafett tillsammans med Marika Sundin samt i och med VM-tävlingarna också tog hem rullskidvärldscupen totalt.

Linn en sjundeplats i sprint som bästa individuella världscupresultat på vintern. Det var i Canmore i december 2012. I par med Magdalena Pajala blev hon också trea på teamsprinten vid världscupen i Liberec i januari 2013.
 
Nu satsar Linn mot kommande vinter och kommer fajtas om att delta på världscupen och har siktet inställt fullt ut mot kommande mästerskap.
 
– Oneway känner sig stolta att återigen knutit en viktig åkare till sig för framtiden, avslutar Pär Olofsson.

Andra landslagsåkare på Oneway är Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Anton Lindblad.

linn_oneway_460.jpg
Linn vann världscupen på rullskidor men har nu fullt fokus mot vintern och kommande mästerskap. FOTO: Oneway.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...