Nyblivna vinnaren av totala världscupen på rullskidor, Linn Sömskar, förlänger sitt avtal med Oneway. FOTO: Oneway.

Nyblivna vinnaren av totala världscupen på rullskidor, Linn Sömskar, förlänger sitt avtal med Oneway. FOTO: Oneway.

Linn Sömskar förlänger med Oneway

IFK Umeås och utvecklingslandslagets Linn Sömskar förlänger sitt avtal med finska stavtillverkaren Oneway.
– För Oneway är det ett kvitto på det kvalitetsarbete som görs med modellerna och utvecklingen. Ambitionen är fortsatt att vara innovativ och ledande inom de nordiska idrotterna, säger Pär Olofsson på Oneway i ett pressmeddelade.

Linn har under året verkligen presenterat sig som en stark rullskidåkare med många fina resultat. Nu senast vid VM på rullskidor där hon bland annat tog guld i backracet och i sprintstafett tillsammans med Marika Sundin samt i och med VM-tävlingarna också tog hem rullskidvärldscupen totalt.

Linn en sjundeplats i sprint som bästa individuella världscupresultat på vintern. Det var i Canmore i december 2012. I par med Magdalena Pajala blev hon också trea på teamsprinten vid världscupen i Liberec i januari 2013.
 
Nu satsar Linn mot kommande vinter och kommer fajtas om att delta på världscupen och har siktet inställt fullt ut mot kommande mästerskap.
 
– Oneway känner sig stolta att återigen knutit en viktig åkare till sig för framtiden, avslutar Pär Olofsson.

Andra landslagsåkare på Oneway är Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Anton Lindblad.

linn_oneway_460.jpg
Linn vann världscupen på rullskidor men har nu fullt fokus mot vintern och kommande mästerskap. FOTO: Oneway.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...