Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

11 november öppnar anmälan för populära Tour de Mösseberg. FOTO: Falköpings AIK Skidor.
11 november öppnar anmälan för populära Tour de Mösseberg. FOTO: Falköpings AIK Skidor.

Snart öppnar anmälan till Tour de Mösseberg

Populära ungdoms- och juniortävlingen Tour de Mösseberg öppnar för anmälan 11 november.
I år har arrangerade Falköpings AIK ett tak på 450 åkare.
– Förra året fick vi fullt på otroliga 20 timmar, säger Morgan Tärning från arrangören.

– I fjol ökade vi till 470 åkare men i år har vi beslutat om ett tak på 450 och det kommer vi inte att rucka på, informerar Morgan.

2017 är det dags för USM på Mösseberg och vinterns Tour de Mösseberg blir förstås ett bra tillfälle att testa terrängen.

– De nya banorna kommer inte vara klara till vintern. Men man kan ju känna på vissa delar av banorna. Kommunen har just beslutat om 3,5 miljoner för utbyggnad av spåren, berättar Tärning.

Tour de Mösseberg genomförs 23-24 januari med ungdoms- och juniorklasser. Det är fyra etapper på de två dagarna. 100 meter, distans, tekniksprint samt avslutande final climb uppför slalombacken.

Se inbjudan här.

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...