Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
66 lovande skidungdomar deltog på Vinterskidskolan i Gällivare i helgen. FOTO: Daniel Sonntag.

66 lovande skidungdomar deltog på Vinterskidskolan i Gällivare i helgen. FOTO: Daniel Sonntag.

Här skolas framtidens skidstjärnor

Professionell träning, sprintrace på världscupbanor och föreläsning av OS- och VM-guldmedaljören Marcus Hellner – Vinterskidskolan i Gällivare fostrar framtidens skidstjärnor!
66 lovande skidungdomar från hela Norrbotten har under helgen fått chansen till träning i världsklass under ledning av tränare och elever från skidgymnasiet i Gällivare.

- Vinterskidskolan är en tradition för skidgymnasiet och etablerade världsstjärnor som Charlotte Kalla och Jennie Öberg har tagit första stegen i sin elitsatsning här. Vi vill visa ungdomarna hur kul skidåkningen är och vilka fantastiska förutsättningar det finns för bra skidträning i Gällivare, säger Daniel Sonntag, tränare på skidgymnasiet i Gällivare och huvudansvarig för Vinterskidskolan.

Under fyra intensiva dagar har träning varvats med föreläsningar och olika roliga aktiviteter på skidor, skicross och sprintrace. Vinterskidskolan ingår i ledarskapsutbildningen för skidgymnasieeleverna och är samtidigt en möjlighet för unga talanger att få en inblick i hur verksamheten på elitnivå fungerar.

hellner_skidgym.jpg
Marcus Hellner föreläste på Vinterskidskolan. FOTO: Daniel Sonntag.

- Vi hoppas självfallet att deltagarna på Vinterskidskolan ska inspireras att fortsätta satsa på skidåkningen och söka in på skidgymnasiet. Med de satsningar som gjorts på Hellnerstadion med ny stadionbyggnad och toppmoderna lokaler för vår verksamhet märker vi att intresset är jättestort, vi har redan fått många ansökningar för nästa läsår, säger Daniel Sonntag och fortsätter:

- Vinterskidskolan är ett mycket populärt arrangemang bland skidungdomarna i Norrbotten och vi hoppas kunna bredda verksamheten kommande år genom att bjuda in intresserade även från övriga delar av landet.

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.