Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här såg det ut i Livigno vid den här tiden i fjol. Men den hör hösten har det inte snöat och nu kommer starten av Ski Classics att ske på ren konstsnö. FOTO: Visma Ski Classics.

Så här såg det ut i Livigno vid den här tiden i fjol. Men den hör hösten har det inte snöat och nu kommer starten av Ski Classics att ske på ren konstsnö. FOTO: Visma Ski Classics

Ny bana för La Sgambeda

Den kommande helgen drar Visma Ski Classics igång långloppssäsongen i Livigno.
Prologen på lördag kommer att hållas på den ursprungliga banan, men på grund av brist på snö i Livigno kommer söndagens La Sgambeda att genomföras på en alternativ bana.

Det blir fyra varv på en 6 kilometers slinga, allt på konstsnö, totalt 24 kilometer. Den ordinarie banan i La Sgambeda är 35 kilometer.

För att göra tävlingen genomförbar för både elit och motionärer har starttiderna ändrats.

Så här blir de nya starttider för La Sgambeda på söndag 6 december:
Elite damer startar 09.45
Elite herrar startar 10.15
Masstart för motionärer sker 11.30
 
– Organisationen i Livigno har gjort ett fantastiskt jobb för att säkra tävlingarna. Det är verkligen viktigt för alla åkare att få kunna genomföra sina första tävlingar för säsongen, säger Ski Classics VD David Nilsson och fortsätter:

– Vi är glada att kunna gå med den här lösningen. Naturligtvis skulle vi hellre haft den ursprungliga banan, men det är barmark. För inte ha några krockar mellan elit och motionärer så har vi beslutat att ha olika starttider. Förra säsongen fick sju av nio deltävlingar ändra sina banor på grund av rådande väderförhållanden. Vi kan bara hålla tummarna för att de politiska ledarna på miljötoppmötet i Paris den här veckan kan fatta rätt beslut ... Nu vi ser fram emot tävlingarna i Livigno!

– Det har nästan inte snöat något under hösten. Men lyckligtvis har det varit kallt så att  åtminstone kunnat göra konstsnö i tillräcklig omfattning för att säkra evenemanget. Vi hoppas att alla skidåkare förstå situationen och att vi har gjort den bästa möjliga lösningen. Nu ser vi fram emot att välkomna alla skidåkare till Livigno, säger Luca Moretti, Livignos turistdirektör.

Läs mer på www.vismaskiclassics.com

 

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.