Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ulricehamns IF:s organisationskommitté inför världscupen 2017 är studiebesök i Lillehammer. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

Ulricehamns IF:s organisationskommitté inför världscupen 2017 är studiebesök i Lillehammer. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

Ulricehamns världscuporganisation inspireras i Norge

Sedan Ulricehamn IF fick beskedet att klubben får arrangera världscuptävlingar i längdskidor 2017 har ett intensivt jobb inletts för att organisera arbetet.
Sedan i torsdags är stora delar av organisationskommittén i Lillehammer för att på plats studera hur arrangörerna arbetar med tävlingarna och kringarrangemangen.

– Vi har på kort tid fått till en bra dialog med både svenska och norska världscupsarrangörer vilket gjort att vi nu får chansen att på plats se hur arbetet går till, berättar Karl-Erik Claesson, ordförande i Ulricehamns organisationskommitté.

Under dagarna i Lillehammer ledsagas gruppen från Ulricehamn av Tomas Jons, tävlingsledare för världscuptävlingarna i Falun som delar med sig av sina erfarenheter och kontakter i Lillehammer.

– Alla i delegationen har fått möjlighet att vara med och få inblick i Lillehammers arbete med tävlingarna utifrån respektive ansvarsområde. En värdefull erfarenhet när vi nu påbörjar arbetet med att planera vårt eget arrangemang inför tävlingarna 2017, fortsätter Karl-Erik Claesson.

Tävlingarna i Lillehammer omfattar individuella skiathlonlopp på lördagen och stafetter på söndagen för damer och herrar. Ett snarlikt upplägg som det Ulricehamn arrangerar 2017 och därmed en bra värdemätare på vad som krävs av organisationen det kommande året. Med erfarenheterna från Lillehammer kommer organisationskommittén arbeta vidare med bygget av organisationen och planera för tävlingarna som går av stapeln den 21-22 januari 2017.

Om FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn
Ulricehamns IF har fått uppdraget att arrangera världscuptävlingar i längdskidåkning, FIS Cross-Country World Cup presented by Viessmann, den 21-22 januari 2017. Arrangemanget kommer att genomföras på idrottsområdet Lassalyckan i Ulricehamn med målsättningen att propagera för skidsporten i södra Sverige och skapa en riktig publikfest.

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...