Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här ser logotypen ut världscupen i Ulricehamn. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

Så här ser logotypen ut världscupen i Ulricehamn. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

Identiteten för världscupen i Ulricehamn tar form

I samband med världscupen i Ulricehamns organisationskommitténs resa till Lillehammer presenterades arrangemangets logotyp.
Kommunikationsbyrån IPM Ulricehamn har arbetat fram en grafisk identitet för världscuptävlingarna i Ulricehamn 2017 och 2019.

FIS Cross-Country World Cup som arrangemanget officiellt heter har en stark identitet och ett professionellt team från internationella skidförbundet FIS. De kommer att profilera världscupen och de internationella sponsorerna inför och under tävlingshelgen. Ulricehamn får samtidigt stort utrymme att synas och profilera arrangemanget och arrangörsorten.

– Som arrangörer har vi ett strikt regelverk att följa samtidigt som det är viktigt att vi synliggör Ulricehamn som arrangör av världscuptävlingarna, säger Pernilla Nimmermark, marknadschef för arrangemanget.

Efter beslutet från FIS att tilldela Ulricehamn arrangemanget 2017 och 2019 har ett intensivt arbete genomförts för att ta fram en logotyp och grafisk profil.

– Vår ambition har varit att fånga farten i längdskidåkningen och den spännande kampen kvinna mot kvinna, man mot man, som vi ser fram emot på Lassalyckan 2017, berättar Jesper Fritzson, vd på IPM Ulricehamn som har lett arbetet med den grafiska identiteten för arrangemanget.

Jesper_Fritzson_IPMUlricehamn.jpg
Jesper Fritzson, vd på IPM Ulricehamn, har lett arbetet med den grafiska identiteten för världscup-arrangemanget i Ulricehamn. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

En ambition som illustreras med den fartfyllda symbolen som en bild av kampen om positioner i sista kurvan när loppet ska avgöras. En idébild som kommer följa med i marknadsföringen av tävlingarna. Logotypen tar utgångspunkt i Ulricehamns ljusblåa färg som får möta färgerna i den svenska flaggan och internationella skidförbundets profil.

– Vi siktar på att locka mycket publik till tävlingarna och kommer lägga mycket krut på marknadsföringen av arrangemanget det kommande året. Logotypen blir en central del i det arbete, avslutar Pernilla Nimmermark.

Om FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn
Ulricehamns IF har fått uppdraget att arrangera världscuptävlingar i längdskidåkning, FIS Cross-Country World Cup presented by Viessmann, den 21-22 januari 2017. Arrangemanget kommer att genomföras på idrottsområdet Lassalyckan i Ulricehamn med målsättningen att propagera för skidsporten i södra Sverige och skapa en riktig publikfest.

 

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.