Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Rydqvist åkte starkt på tredjesträckan före Sverige. Här är Maria närmast före ryskan Polina Kalsina och tyskan Monique Siegel. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Maria Rydqvist åkte starkt på tredjesträckan före Sverige. Här är Maria närmast före ryskan Polina Kalsina och tyskan Monique Siegel. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Norge överlägset - Sverige ”bara” femma

Norge vann som väntat damstafetten vid världscupstafetten i Lillehammer.
Sverige fick en bra start på första sträckan av Ida Ingemarsdotter men sen föll Sverige till femteplats i mål. Charlotte Kalla hade svåra problem med underlaget på slutsträckan.
– Det här är nog den sämsta stafettsträcka jag gått, sa Kalla till SVT.

Sverige hade klar möjlighet för pallplats när Kalla gick ut på sista sträckan men hon blev snabbt upphunnen av USA:s Jessica Diggins och kunde inte följa henna.

– Det var hårt och glatt i spåret och jag hade svårt att följa Diggins. Hon åkte suveränt idag. Själv var jag också alltför passiv utför, berättade Charlotte.

Efter Ida Ingemarsdotter starka första sträcka där hon växlade som trea strax bakom Norge 1 och 2 så tappade Emma Wikén på andra sträckan och växlade som sexa.

– Det var ganska svårt att få fäste. Jag fick slita väldigt mycket. Det var svårt komma in i åkningen och jag spände mig ganska mycket, sammanfattade Wikén.

På tredje åkte Maria Rydqvist bra och var inte minst snabbt utför. Uppför fick hon hjälp av amerikansken Stephen men utför gick hon ifrån.

– Gick bra. Jag la upp loppet så att jag tog det lite lugnt i början och kom in i loppet. Jag tog sekunder på rätt ställen. Jag satsade ganska tufft utför. Man får inte vara rädd då tappar man mycket tid, menade Rydqvist.

Resultat

1. Norge 1 53:33.1
2. Finland + 1:59.0
3. USA + 2:07.1
4. Norge 2 + 2:08.5
5. Sverige + 2:38.3
6. Tyskland + 2:44.7

Kompletta resultat.

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...