Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maurice Manificat tog andraplatsen och visade att man inte måste vara norrman för att komma på pallen. Martin Johnsrud Sundby vann och Anders Glöersen tog tredjeplatsen. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Maurice Manificat tog andraplatsen och visade att man inte måste vara norrman för att komma på pallen. Martin Johnsrud Sundby vann och Anders Glöersen tog tredjeplatsen. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Fransmännen utmanade norrmännen

De franska åkarna visade fina takter vid dagens tremil i Davos och utmanade norrmännen i fristilsloppet.
Men segern gick till Martin Johnsrud Sundby igen, 21 sekunder före Maurice Manificat.
Trea Anders Glöersen, åtta sekunder bakom fransmannen. Daniel Richardsson bäste svensk på en 21:a plats nästa två minuter bakom Sundby.

Återigen stor norsk dominans med sex åkare topp tio. Men både Manificat och Jean Marc Gaillard visade god form som tvåa och femma. Schweizaren Toni Livers åkte in som tionde man.

En som imponerade var också finländaren Matti Heikkinen som i somras hade en stressfraktur som innebar vila helt sex veckor. Mycket starkt  att bli elva i säsongens första lopp.

Richardsson151212mf328.jpg

Daniel Richardsson var bäste svensk på tremilen i Davos. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

En tung dag för Sverige där långloppssatsande Daniel Richardson var klart bäste svensk som 21:a. Daniel var runt en och en halv minut före Anders Svanebo och Martin Johansson.

Resultat
WC Davos
Herrar 30 km fristil

1. Martin Johnsrud Sundby 1,06,27,9
2. Maurice Manificat + 20,7
3. Anders Glöersen + 28,6
4. Sjur Röthe + 43,4
5. Jean Marc Gaillard + 44,7
6. Petter Northug 46,2

21. Daniel Richardsson + 1,58,7
42. Anders Svanebo + 3,27,5
43. Martin Johansson + 3,35,4
49. Simon Andersson + 4,30,5
62. Mikael Norberg + 5,33,1

Kompletta resultat

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...