Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svärd inleder sin sista långloppssäsong genom att åka Vålådalen Classic Ski Marathon. I helgen åkte han ett intervallpass på banan med nummerlapp. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Oskar Svärd inleder sin sista långloppssäsong genom att åka Vålådalen Classic Ski Marathon. I helgen åkte han ett intervallpass på banan med nummerlapp. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vålådalen Classic Ski Marathon körs som varvlopp

På söndag 20 december avgörs säsongens första svenska långlopp, och seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan - Vålådalen Classic Ski Marathon.
Loppet kommer att genomföras som ett varvlopp på grund av snöläget. Men banan bjuder på fina förhållanden i Vålådalen.

– Om snöläget håller sig blir det milspåret och 7,5 kilometern som utgör banan, berättar Elisabeth Hansson från Vålådalens fjällstation.

Flera starka långloppsåkare har aviserat start i loppet. Bland annat Lina Korsgren, som hade en mycket fin helg i La Sgambeda i Italien för en vecka sedan och hon utmanas bland annat av Sara Lindborg.

I herrklassen startar Oskar Svärd som förbereder sig för sin sista säsong på elitnivå och Oskar har tränat på spåren Vålådalen den senaste tiden. Klart är också att Jerry Ahrlin och Rikard Tynell kommer till start.

– Fler starka namn är också på ingång, berättar Elisabeth Hansson.

Tävlingen genomförs i fyra klasser. Herr och dam 42 kilometer och herr och dam 21 kilometer.

Det går fortfarande bra att anmäla sig till loppet. Ordinarie anmälan ska ske senast 16 december.

Läs mer om tävlingen här.

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...