Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snökanonerna går för fullt vid Täby konstsnöspår som nu är ett samarbete mellan Täby kommun och Sundbybergs kommun. FOTO: Täby konstsnöspår.

Snökanonerna går för fullt vid Täby konstsnöspår som nu är ett samarbete mellan Täby kommun och Sundbybergs kommun. FOTO: Täby konstsnöspår.

Kommuner samarbetar om gemensamt konstsnöspår

Täby Konstsnöspår har nu fått den goda nyheten att även Sundbybergs kultur- och fritidsförvaltning beslutat om att godkänna bidragsansökan som möjliggör inköp av tre stycken snökanoner.
Snökanonerna är redan på plats och kör nu för fullt.

Det här betyder att Täby kommun, Sundbybergs kommun samt Stockholms idrottsförbund tillsammans med Täby Konstsnöspår är med och bidrar för att göra detta möjligt.

Maria Bohman, ordförande i Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbybergs stad säger så här:
– Vi ser mycket positivt på Sundbybergs IK:s skidverksamhet och därför har vi beslutat att ge ett bidrag till inköp av snökanoner. I vår region är det viktigt att vi utvecklar samarbetet mellan kommunerna och  satsningen ihop med Täby kommun, Stockholms idrotten och berörda föreningar är ett steg i detta.

– Den här satsningen innebär att vi kan spruta mer snö än förra året, vilket ger möjlighet att göra spåret längre. Förra säsongen hade vi cirka 40 000 åkare under de nio veckor vi hade öppet. Den snö som vi sprutade under fyra dagar, levde vi på i stort sätt hela säsongen, säger Klas-Göran Ericsson, ordförande Täby Konstsnöspår.

Den totala investeringen är på 750 000 kronor varav kommunerna bidrar med 125 000 kronor var. I övrigt bidrar Stockholms idrottslyft med 250 000 kronor och Täby Konstsnöspår själva med 250 000.

– Täby konstsnöspår är en regional angelägenhet. Eftersom Sundbybergs IK:s skidåkare tränar på konstsnöspåret tillsammans med Täby IS ser vi det som en gemensam satsning på skidåkningen. Ett konstsnöspår säkerställer förutsättningarna för skidåkarna att kunna utöva sin sport, vilket kräver modern utrustning. Vuxna får betala och ungdomar åker gratis, det tycker vi är bra och klokt, säger Erik Heribertson, kultur- och fritidschef på Täby kommun och fortsätter;

– Stockholmskommunerna jobbar tillsammans för att skapa regionala idrottsanläggningar, vilket detta är ett gott exempel på. Det blir för dyrbart att enskilda kommuner ska satsa på egna anläggningar – därför ser vi mycket positivt samarbete.
 
Läs mer om Täby Konstsnöspår här.

Bakom initiativet Täby Konstsnöspår står Sundbybergs IK och Täby IS

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...