Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
De här snabba tjejerna lär vi få se fler gånger på pallen i vinter. Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg. FOTO: Modica/NordicFocus.

De här snabba tjejerna lär vi få se fler gånger på pallen i vinter. Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg. FOTO: Modica/NordicFocus.

Nilsson trea och Sömskar fyra

En riktigt stark insats av de svenska sprinttjejerna i Toblach.
Stina Nilsson tog tredjeplatsen bakom Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg och med sin bästa världscupinsats någonsin tog Linn Sömskar fjärdeplatsen.

För Stina Nilsson var det på håret att hon gick vidare från kvalet där hon ”bara” blev 28:a.

– Jag kände mig inte jättepigg i prologen, var lite ringrostig. Men jag vaknade till i heaten och det blev sen bättre och bättre, sa Stina till SVT efter finalen.

Stina åkte bra i finalen och var tvåa bakom Falla in på upploppet men där fanns inte riktigt samma speed som i Davos och hon blev passerad av Östberg.

– Det var spännande hela vägen. Kanske gjorde jag inte bästa valet att gå ut så tidigt inför upploppet. Jag fick en lång kurva där. Men annars är jag nöjd med dagen.

Linn Sömskar hade en strålande dag med tredje tid i prologen och den här dagen höll orken hela vägen genom finalen.

Soemskar191215fm072.jpg
Linn Sömskar hade en toppendag i Toblach. Trea i prologen och fyra i finalen. FOTO: Modica/NordicFocus.

– Det här känns helt fantastiskt. Det här hade jag inte trott innan den här dagen. Jag är så himla nöjd. Ett mål den här säsongen var att nå en final, och det gjorde jag idag, sa en lycklig Linn i intervju med SVT.

Om finalen sa Linn så här:

– Jag försöka bara hänga på och vet att jag har en bra finish.  Jag vet att jag är snabb i  prologen.  Sen brukar jag vara för snäll i heaten. Men jag har jobbat med det, att jag ska tänka lite annorlunda. Jag tycker jag var tuffare idag.

Laginsatsen var också mycket bra för de svenska tjejerna. Maja Dahlqvist blev 17:e, Ida Ingemarsdotter 18:e och Hanna Falk 21:a. Jonna Sundling kom ej till start på grund av förkylning.

Resultat final

1. Maiken Casperson Falla, Norge
2. Ingvild Flugstad Östberg, Norge
3. Stina Nilsson, Sverige
4. Linn Sömskar, Sverige
5. Hanna Kolb, Tyskland
6. Denise Herrmann, Tyskland

Komplett resultatlista

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...