Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Hellner missar Tour de Ski på grund av efterhängnsna sjukdomsproblem. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Marcus Hellner missar Tour de Ski på grund av efterhängnsna sjukdomsproblem. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Hellner tvingas tyvärr ge upp Tour de Ski

Marcus Hellner är sjuk och tvingas tyvärr ge upp Tour de ski som startar på nyårsdagen i schweiziska Lenzerheide.
– När jag vaknade i morse hade jag huvudvärk, halsont och täta bihålor, säger Marcus om det nya tunga bakslaget den här säsongen.

Det har varit en minst sagt motig säsong för Marcus Hellner som slitit med sjukdomar och skador i omgångar sedan i somras. När han kommit igång med träningen har det blivit ständiga bakslag och nya vilodagar.

Efter tävlingspremiären i Gällivare 22-23 november har Marcus brottats med en efterhängsen förkylning och rossliga luftrör. Senast förra helgen i Toblach fick Marcus Hellner avstå världscupstart på grund av dåliga luftrör.

Hoppet om att friskna till inför Tour de Ski fanns dock kvar, men på måndagen började Marcus känna sig sämre igen. På tisdagsmorgonen var han sjuk.

– Det enda rätta jag kan göra nu är att åka hem till Gällivare, försöka bli frisk, och tillsammans med medicinsk hjälp gå till botten med vad som utlöser dessa ständiga problem med luftrör och bihålor, säger Marcus Hellner från den lilla landslagscampen i italienska Livigno.

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson säger att alla tidigare åtgärder som satts in för att få Hellner frisk från förkylningar och rossliga luftrör inte gett önskad effekt :

– Nej, det har blivit ständiga återfall. Nu får vi göra en djupgående analys av hälsoläget och utreda hur vi medicinskt jobbar vidare för att få Marcus frisk och fräsch igen. För dagen har vi inga svar mer än att vi kommer att vidta de resurser som finns om det skulle behövas specialistexpertis inom öron, näsa, hals.

Förbundskapten Rikard Grip säger:
– Det är givetvis tufft för Marcus att Tour de ski ska sluta redan innan det börjat, men nu är det som det är och det viktigaste är att han blir frisk och kan komma igen senare under säsongen. Viljan och inställningen är det i alla fall inget fel på. Marcus är en kämpe!

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...