Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tove Alexandersson leder världscupen i skidorientering. Häromdagen vässade hon formen med att tävla i längdåkning vid MoraPinglan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tove Alexandersson leder världscupen i skidorientering. Häromdagen vässade hon formen med att tävla i längdåkning vid MoraPinglan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skido-truppen till världscupen i Tyskland

Andra omgången på världscupen i skidorientering avgörs i tyska Oberwiesenthal 21-27 januari och den svenska truppen är nu uttagen.
Tove Alexandersson leder damklassen och Ulrik Nordberg ligger tvåa i herrklassen efter första omgången tävlingar i Finland.

Tove Alexandersson utklassade resten av åkarna på både medel- och långdistansen vid de inledande tävlingarna i Finland och leder världscupen före ryskan Mariya Kechkina. Ulrik Nordberg vann den inledande sprinten och kom tvåa på långdistansen. Nordberg är tvåa i totalen efter ryssen Eduard Khrennikov och på tredje plats ligger Erik Rost.

Om två och en halv vecka väntar nya utmaningar i Tyskland.

– Det ser vi verkligen fram emot! Laget vi ställer upp med är i princip detsamma som senast och vi har goda förhoppningar om fortsatta framgångar, säger förbundskapten Frans Wickbom till orientering.se

Wickbom håller nu tummarna för att det ska falla mycket snö i Mellaneuropa.

– Det har varit dåligt med snö tidigare i vinter men nu ser prognosen ändå positiv ut. Jag är optimist och tror verkligen att tävlingen blir av.

Sveriges trupp till världscuptävlingarna i skidorientering i Oberwiesenthal, Tyskland:

Damer
Tove Alexandersson, Alfta-Ösa OK
Linda Lindkvist, IK Jarl
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Bente Rost, Alfta Ösa OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, Sävast Ski Team
Reserv: Hanna Eriksson, IFK Mora OK

Herrar
Erik Blomgren, Umeå OK
Martin Hammarberg, Sundsvalls OK
Markus Lundholm, OK Renen
Ulrik Nordberg, Umeå OK
Linus Rapp, IFK Mora OK
Erik Rost, Alfta-Ösa OK
Reserv: Niklas Henriksson, Gammelstads IF
 

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...