Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sofia Henriksson är en av många starka åkare som kommer till start vid Skandinaviska cupen i Östersund. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Sofia Henriksson är en av många starka åkare som kommer till start vid Skandinaviska cupen i Östersund. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Skandinaviska Cupen kommer till Östersund

På uppdrag av Svenska Skidförbundet står Östersunds SK mycket hedrande som värd för nästa tävlingshelg av Skandinaviska Cupen 8-10 januari 2016.
Det blir en av säsongens höjdpunkter inom längdskidåkning som går av stapeln på Östersunds Skidstadion. 

Skandinaviska Cupen består av nio deltävlingar som i år är uppdelade i tre tävlingshelger. Det började i finska Vuokatti och nu ska nästa tre deltävlingar arrangeras i Östersund.

– Östersunds Skidstadion kommer att få besök av flera landslags- och elitåkare från Norge, Finland, Estland och Sverige. Det kommer även en del andra nationaliteter och vi har över 350 anmälda åkare som kommer hit för att tävla. Det blir ett stort arrangemang vilket märks av hotellbokningarna. Vi vet redan nu att lördagens klassiska sprinttävling kommer att hålla världsklass då vi ser Teodor Petersson, Tomas Northug med flera finns med bland de anmälda, säger tävlingsledare Tommie Jirhed.

I Vuokatti och blev det många fina resultat av de svenska åkarna. Sofia Henriksson vann 10 km klassiskt, Maja Dahlqvist och Oskar Svensson tog båda seger i fristilssprinten.

– Det är den bästa starten vi har fått i Skandinaviska Cupen på många år, säger Utvecklingslandslagets tränare Tobias Långberg .

ÖSK:s egna åkare, Carl Quicklund, slog till med en 5:e plats i sprinten.

I år kommer även Utländska Grytans Mat att hjälpa till som funktionärer under tävlingshelgen.

– Vi känner som förening att vi vill bidra till integrationen och såg detta som en möjlighet att skapa ett samarbete och möjlighet till sysselsättning för några, säger Tommie Jirhed.

Tävlingsschema:

Fredag 8 januari D21 10 km/H21 15 km individuell start, fri stil
Lördag 9 januari D21 sprint/H21 sprint klassisk stil
Söndag 10 januari D21 20 km/ H21 30 km masstart, klassisk stil

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.