Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jizerska kommer att köras 15 varv på en tuff slinga över totalt fem mil på söndag. FOTO: Vimsa Ski Classics.

Jizerska kommer att köras 15 varv på en tuff slinga över totalt fem mil på söndag. FOTO: Vimsa Ski Classics.

Jizerska körs fem mil över 15 varv

Jizerska Padesatka i Tjeckien på söndag kommer att genomföras på en varvbana som körs 15 varv.
På grund av bristen på snö så är det inte möjligt att köra den vanliga banan över fem mil. Nu har Visma Ski Classics-organisation tillsammans med Jizerska hittat en tuff alternativ bana, skriver man i ett pressmeddelande från Ski Classics.

Den första Jizerska tävlingen ägde rum den sista lördagen i januari 1968. 52 deltagare deltog och sprang längs Jizerabergen från Bedrichov till Korenow och tillbaka igen. 1970 deltog 15 medlemmar i expeditionen Peru 1970, som fyra månader senare begravdes av en stenras i Huascaran.

Därför kommer Jizerska på söndag att hållas som ett 50 kilometers lopp över 15 varv, ett varv för var och en av expeditionens medlemmar som dödades 1970, som en hyllning till grundarna av loppet.

– Vi är glada över att finna denna lösning i år för att hylla historien, och även att kunna skapa en extremt tufft lopp över fem mil. Vinnarna kommer att vara verkliga längdåkningshjältar! På grund av det blir så många varv kommer  eliten bland herrar och damer att starta samtidigt, 08.30, säger David Nilsson, Visma Ski Classics VD.

Mer information och karta över banan kommer att finnas tillgänglig på torsdag på: www.vismaskiclassics.com

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...