Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anki Kjellberg, verksamhetschef för Svenska Skidspelen visar upp den nya funktionärsdressen. FOTO: Svenska Skidspelen.

Anki Kjellberg, verksamhetschef för Svenska Skidspelen visar upp den nya funktionärsdressen. FOTO: Svenska Skidspelen.

Svenska Skidspelen möter framtiden i nya kläder

Svenska Skidspelen tar nu sats för att möta framtiden. Det märks bland annat på de nya funktionärskläder som nu lanseras inför skidfesten den 13-14 februari.
– Genom att nu introducera nya profilkläder signalerar vi att Svenska Skidspelen möter en ny spännande framtid och gör en satsning på funktionärerna, säger verksamhetschefen Anki Kjellberg.

Skid-VM blev en ny succé. Nu ska Svenska Skidspelen rida vidare på den framgångsvågen. Precis som det var tänkt när Falun sökte och fick VM-tävlingarna.

Anki Kjellberg, som är verksamhetsledare för Svenska Skidspelen och världscuptävlingarna i Falun, berättar att Internationella Skidförbundet (FIS) har en femårsplan för Falun som arrangörsort. Det innebar att vartannat år blir det världscuptävlingar i februari alternativt världscupavslutning i mars.

– Det är positivt att FIS ser oss som en klassisk arena i dessa sammanhang, säger Anki Kjellberg.

Detta är också en viktig signal som verkligen ger Faluarrangörerna energi för kommande uppgifter. Här har också de nya funktionärskläderna en stor betydelse.

– Vi skapar en känsla av att detta är början på något nytt och en satsning på våra funktionärer. Det är snygga kläder som också skapar en samhörighetskänsla bland dem som gör en insats för arrangemanget, säger Anki Kjellberg.

Blått är huvudfärgen, med vitt inslag. Kläderna är funktionella och fungerar även om det finns intresse av att använda kläderna privat.

En nyhet är att invigningen för årets världscuptävlingar sker på lördagen vid skidstadion på Lugnet. I samband med den invigningen planeras också en invigning av de nya ungdomshoppbackarna.

– Det blir ett trevligt inslag under den här världscuphelgen, säger Anki Kjellberg.
Egentligen inleds skidfesten i Falun redan på fredagen med Företagsstafetten. Målet är att locka ett 60-tal lag till start.

Fakta/Världscuphelgen i Falun
Fredag 12/2 Företagsstafett
Lördag 13/2  Damer, 5 km, Herrar 10 km Individuell start
Söndag 14/2 Damer 10 km. Herrar 15 km Masstart

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...