Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ett glatt och laddat Team Exspirit inför Jizerska på söndag. FOTO: Team Exspirit.

Ett glatt och laddat Team Exspirit inför Jizerska på söndag. FOTO: Team Exspirit.

Team Exspirit laddar för ny seger i Jizerska

Efter juluppehållet går Visma Ski Classics vidare på söndag med Jizerska Padesatka i Tjeckien.
Tävlingen kommer att genomföras över 15 varv på en 3,4 kilometer lång bana.
Morten Eide Pedersen är försvarande segrare från förra året och med resten av teamet som visar stigande form är Team Exspirit redo för en ny match om segern.

– All min träning har varit fokuserad på helgens tävlingar och att försvara min seger från förra året. Jag har tränat lite tuffare än normalt över jul och på söndag får vi se om det var rätt beslut. 15 gånger upp för den första backen kommer bli tufft, säger Pedersen.

Tävlandes för Team Exspirit i helgen är Daniel Richardsson, Morten Eide Pedersen, Jimmie Johnsson, Bill Impola, Seraina Boner och Annika Löfström. Daniel Richardsson slutade 13:e i La Sgambeda före jul och har visat stigande form.

– La Sgambeda var ett OK lopp men jag har saknat några växlar till toppformen. Men formen har blivit bättre den senaste tiden och jag är i ett bra läge inför söndagens tävling, säger Richardsson.
 
I Visma Ski Classics ligger Team Exspirit trea i lagtävlingen, Morten är tvåa i sprinttävlingen och fyra i herrarnas championtävling. Även Seraina är fyra i damernas championtävling och Tuva leder damernas ungdomstävling.
 
Tyvärr är Anders Södergren och Tuva Toftdahl Staver sjuka och kommer inte till start i helgen.
 
Det går att följa Jizerska Padesatka live på söndag 08.00 på www.vismaskiclassics.com eller 08.15 på TV12.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.