Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson är tillbaka i världscupen när det vankas sprinthelg i slovenska Planica. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Calle Halfvarsson är tillbaka i världscupen när det vankas sprinthelg i slovenska Planica. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Halfvarsson gör comeback i Planica

Svenska Skidförbundet har tagit ut sex herrar och sex damer som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i sprint i slovenska Planica 16-17 januari.
Calle Halfvarsson gör comeback efter att ha missat Tour de Ski.

Tour de Ski är över och längdlandslaget tar nya tag redan till helgen i det klassiska backhoppareldoradot Planica som nu också kommit in i på längds världscupprogram.

Längdlandslaget hoppas nå lång med framförallt ett starkt damlag. I sprintcupen har Sverige hela sju åkare topp 30 i sammandraget. Stina Nilsson ligger främst till på andra plats, blott sex poäng bakom ledande norskan Maiken Caspersen Falla.

Ida Ingemarsdotter är femma och var senast i Tour de Ski-sprinten i Lenzerhedie tvåa efter just Caspersen Falla. Stina Nilsson har inte missat en enda final den här vc-säsongen och visar prov på en imponerande jämnhet.

På herrsidan är Calle Halfvarsson, som slitit med sjukdomar länge och missade Tour de Ski, redo för comeback.

– Calle har tränat på hemma i Falun och kroppen har svarat positivt. Vi ska inte ha för höga förväntningar på honom,  men det är givetvis kul att han är med i laget igen och får välbehövliga tävlingar i benen, säger herrsprinttränaren Mats Larsson.

– Vi laddar järnet inför Planica och går för nya pallplatser, säger förbundskaptenen Rikard Grip, som tror att Sverige kan hävda sig gott såväl individuellt i lördagens fristilssprint som i söndagens sprintstafett i fri stil.

Emil Jönsson är tyvärr inte helt återställd efter att ha avbrutit Tour de Ski med dåliga luftrör.

Sprintcupen totalt leds av italienaren Federico Pellegrino före norrmannen Sondre Turvoll Fossli.

Längdlandslaget i Planica, Slovenien, 16-17 januari

Damer:
Hanna Falk, Ulricehamns IF
Linn Sömskar, IFK Umeå
Jonna Sundling, IFK Umeå
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK
Stina Nilsson, IFK Mora SK

Herrar:
Johan Edin, IFK Mora SK
Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK
Anton Lindblad, Hudiksvalls IF
Gustav Nordström, Borås SK
Teodor Peterson, IFK Umeå
Erik Silfver, IFK Umeå

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...