Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anders Olsson räds inga utmaningar. 10 april åker han Nordenskiöldsloppets 22 mil på sitski. Bilden är från Skinnarloppet 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anders Olsson räds inga utmaningar. 10 april åker han Nordenskiöldsloppets 22 mil på sitski. Bilden är från Skinnarloppet 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anders Olsson åker Nordenskiöldsloppet

Flerfaldige guldmedaljören i simning på Paralympics, Anders Olsson, fick en fin present av sonen Andreas på 50-årsdagen.
En start i 22 mil långa Nordenskiöldsloppet.
– Det här blir den särklassigt största utmaning jag gett mig in på. Jag vet ju hur otroligt jobbigt Vasaloppet är. Efter varje vasalopp har jag sagt, aldrig mer. Och så ger jag mig in på det här, berättar Anders för NWT.

Att åka Vasaloppets nio mil på sitski är fantastiskt imponerande. Vad ska man då säga om 22 mil?

Starten fick Anders alltså av sonen Andreas.

Anders replikerade dock snabbt på presenten.

– Jag ringde och anmälde Andreas så snabbt jag bara kunde. Så nu kommer han också att stå där på startlinjen, berättar Anders med ett skratt för NWT.

Anders tränar som vanligt hårt och i slutet på januari bestäms om det blir en satsning på Paralympics i Rio i sommar.

– Jag åker till Norge och tävlar. En så kallad kvottävling. Sedan får vi se.

Läs hela NWT:s artikel här.

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...