Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

12 februari är det dags för Skövde City Ski för första gången. En stadssprint för ungdomar och juniorer. ILLUSTRATION: Skövde City Ski.

12 februari är det dags för Skövde City Ski för första gången. En stadssprint för ungdomar och juniorer. ILLUSTRATION: Skövde City Ski.

Stadssprint för ungdomar och juniorer i Skövde

Fredag 12 februari är det för första gången dags för en stadsprint i Skövde - Skövde City Ski.
Det blir en kvällstävling för ungdomar och juniorer mitt inne i Skövde centrum.
Kommunen storsatsar och kommer köra snö från Billingen ner till centrum för att arrangera tävlingen, meddelar arrangerande IFK Skövde Skidor.

IFK Skövde Skidklubb genomför arrangemanget i samarbete med Skövde kommun och Skövde cityförening och satsar på en riktig skidfest i centrala delarna av staden.

Det blir en stadssprint i klassisk stil som genomförs som kvällstävling för ungdomar och juniorer. Det finns klasser från HD 7-8 till HD 19-20.

Tävlingen avgörs på en bana på gatorna runt, och i Kyrkparken. Banlängden blir cirka 620 meter. Banan kommer att vara relativt flack och i någon del något teknisk. Upploppet sluttar svagt uppför hela vägen mot målet.

Anmälan har precis öppnat och antalet deltagare är begränsat till 250.

Lär mer om tävlingen och se inbjudan här.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.