Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Almby IK var en av klubbarna om fick medel från Skidlyftet 2015. Nu har ansökan för 2016 öppnat. FOTO: McDonald’s.

Almby IK var en av klubbarna om fick medel från Skidlyftet 2015. Nu har ansökan för 2016 öppnat. FOTO: McDonald’s.

Nu öppnar ansökan till Skidlyftet 2016

Svenska Skidförbundets och McDonald’s gemensamma satsning – Skidlyftet, samlade förra året in över 800 000 kronor som sedan delades ut till 22 skidföreningar.
Nu ger man fler föreningar möjlighet att ta del av Skidlyftet – den 20 januari öppnar vi ansökan till Skidlyftet 2016.

Det finns ett stort behov av stöd till skidföreningar i Sverige det märktes bland annat genom de 247 ansökningar som inkom till Skidlyftet förra året. Efter en noggrann urvalsprocess valdes 22 föreningar ut som i slutet av året fick bidrag till verksamhetsförbättringar.

– Vi fick in väldigt många ansökningar 2015 och det har varit fantastiskt roligt att se den glädje och nytta pengarna gör för barn- och ungdomsverksamheten i de utvalda skidföreningarna. Därför känns det extra roligt att vi även i år kommer att dela ut Skidlyftet och på så sätt bidra till att ge ännu fler barn och unga möjlighet att åka skidor, säger Petra Dahlman, sponsoransvarig på McDonald’s.

Under februari är det återigen dags för skidkampanj på McDonald’s alla restauranger. För varje såld skidkampanjmeny skänker McDonald’s 1 krona till Skidlyftet.

– Det är fantastiskt kul att McDonald’s fortsätter att stötta Svenska Skidförbundets längd- och alpina föreningar genom Skidlyftet, speciellt nu när vi har sett vilken skillnad det har gjort och hur uppskattat det blev bland de föreningar som fick bidrag förra året, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet

Ansökningar till Skidlyftet 2016 kan skickas in från och med den 20 januari till den 31 mars. Liksom tidigare ska projekten stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten i föreningen. Vilka som får bidrag bestäms av en jury bestående av representanter från McDonald’s, Svenska Skidförbundet och aktiva landslagsåkare inom alpint och längdåkning.

– Det kom in otroligt många bra ansökningar förra året, så juryarbetet blev verkligen inte lätt. Det var extra kul att se det engagemang som alla landslagsåkare i juryn lade ned på att läsa alla ansökningar och hjälpa till med urvalet, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

Om Skidlyftet
Skidlyftet är ett gemensamt initiativ mellan McDonald’s och Svenska Skidförbundet för att tillsammans stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Svenska Skidförbundets längd- och alpina föreningar. Genom Skidlyftet kan föreningarna ansöka om bidrag till satsningar som ökar möjligheten för fler barn och ungdomar att upptäcka och ta del av sporten.
Läs mer på mcdonalds.se/skidor.

Skidlyftets jury
Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet, Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet, Petra Dahlman sponsoransvarig McDonald’s, Ivan Ström, franchisetagare McDonald’s.

Dessutom ingår följande åkare från skidlandslagen:

    •    André Myhrer, alpina landslaget
    •    Frida Hansdotter, alpina landslaget
    •    Jens Byggmark, alpina landslaget
    •    Maria Pietilä Holmner, alpina landslaget
    •    Mattias Hargin, alpina landslaget
    •    Stina Nilsson, längdlandslaget
    •    Marcus Hellner, längdlandslaget
    •    Calle Halfvarsson, längdlandslaget
    •    Anna Haag, längdlandslaget
    •    Emil Jönsson, längdlandslaget

Vinnare i Skidlyftet 2015
Längdklubbar:

Almby IK
Andrarums IF
Grava SK
IFK Hedemora
IFK Umeå
IKJ Haninge
Kimstad GoIF, Skid- och Motion
OK Landehof
Storvreta IK skidor
Svaide Roma SOK
Sätra IF
Årsunda IF
Åsarna IK

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...