Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson står över SM-tävlingarna i Piteå. FOTO: IFK Mora SK.

Stina Nilsson står över SM-tävlingarna i Piteå. FOTO: IFK Mora SK.

Stina Nilsson står över SM-tävlingarna i Piteå

Stina Nilsson, 22, kommer inte att åka någon distans vid skid-SM i Piteå som inleds nästa onsdag med 10 och 15 kilometer klassiskt för herrar och damer på Lindbäcksstadion.
Stina har i samråd med sin klubb IFK Mora SK beslutat att vila helt från SM-tävlingarna och istället valt att prioritera träning i lugn och ro fram till starten av den Skandinaviska världscuptouren, där norska Drammen är först ut med sprint i klassisk stil 3 februari.

 

Stina har haft ett hektiskt program sedan början av december och levt ett liv i kappsäck. Träningen har blivit eftersatt. Det mesta har gått ut på att mobilisera energi och glöd för tävlingarna i Davos, Toblach, Tour de Ski och nu senast i slovenska Planica där Stina lyckades fantastiskt bra och avgjorde såväl den individuella sprinten som sprintstafetten.

Stina leder sprintcupen i världscupen efter sex av tolv deltävlingar.

– Den senaste månaden har dragit enormt mycket energi ur mig. Jag har varit i tävlingsförberedelse mest hela tiden och satsat allt i varje lopp på 14 tävlingar sedan 12 december. Jag behöver landa i mig själv och vardagen och inte stressa på för mycket med tävlingar, berättar Stina och fortsätter;

– Träningen är viktig för mig. Grunden för att jag ska kunna prestera över tid. Mitt mål är nu att göra ett bra träningsjobb, vila upp mig och komma gott förberedd såväl fysiskt som psykiskt inför den Skandinaviska touren och Ski Tour Canada som avslutar världscupen i mars med åtta tävlingar på tolv dagar.

IFK Mora Skidklubb står bakom Stinas beslut att inte tävla under SM-veckan i Piteå till hundra procent.

– Stina behöver lugn och ro nu. Vi ser långsiktigt på hennes skidkarriär. Stina är bara 22 år och hon kommer att kunna åka många SM i framtiden för klubben, säger Annlouise Almqvist från IFK Mora Skidklubbs elitkommitté.

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...