Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arrangörerna av världscupen i Ulricehamn startar rekryteringen av funktionärer till världscuphelgen 21-22 januari 2017. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

Arrangörerna av världscupen i Ulricehamn startar rekryteringen av funktionärer till världscuphelgen 21-22 januari 2017. FOTO: FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn.

Världscuporganisationen rekryterar funktionärer

Med precis ett år kvar till start inleder nu arrangörerna rekryteringen av funktionärer till världscuphelgen i Ulricehamn den 21-22 januari 2017.
För att genomföra ett bra evenemang krävs många frivilliga som arbetar både inför och under arrangemanget.

– Vi uppskattar att vi kommer behöva 400-500 funktionärer. Inledningsvis kommer vi att samarbeta med föreningarna som är aktiva på Lassalyckan. Samtidigt vill vi gärna att alla som är intresserade att bidra anmäler sitt intresse till oss. Vi vill att hela Ulricehamn engagerar sig när skidvärldens blickar riktas mot vår stad, säger Therese Andersson, personalchef för arrangemanget.

Den som är intresserad av att arbeta med evenemanget kan lämna en intresseanmälan i organisationens rekryteringsverktyg som finns på sajten worldcupulricehamn.com.

– Inledningsvis handlar det om generella intresseanmälningar men så småningom kommer det även att finnas möjlighet att ansöka till specifika tjänster som annonseras ut på sajten, fortsätter Therese Andersson.

I samband med rekryteringsstarten lanseras även en temporär hemsida som har tagits fram tillsammans med arrangemangets kommunikationspartner IPM Ulricehamn. Arbetet med en fullskalig sajt har redans startats och kommer ge fördjupad information till publik, press och tävlande.

– I samband med att vi lanserar hemsidan kommer vi även att börja kommunicera senaste nytt kring arrangemanget i sociala medier. Så följ oss på Facebook , Twitter och Instagram för att inte missa senaste nytt, säger organisationens marknadschef Pernilla Nimmermark.

Om FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn
Ulricehamns IF har fått uppdraget att arrangera världscuptävlingar i längdskidåkning, FIS Cross-Country World Cup presented by Viessmann, den 21-22 januari 2017. Arrangemanget kommer att genomföras på idrottsområdet Lassalyckan i Ulricehamn med målsättningen att propagera för skidsporten i södra Sverige och skapa en riktig publikfest.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.