Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sverige får ställa upp med många åkare under världscupen i Stockholm och Falun. FOTO: Längd.se.

Sverige får ställa upp med många åkare under världscupen i Stockholm och Falun. FOTO: Längd.se.

Nationell grupp till världscup Stockholm/Falun

Under världscuptävlingarna i Stockholm och Falun 11–14 februari får Sverige ställa upp med en nationell grupp på 10 + 10 åkare per tävlingsdag, utöver dem som åker för Sverige.
Det innebär att Sverige kommer att få starta med mellan 16–18 aktiva per tävling. Sverige har även lyckats få med två tjejer på friplatser till vc under hela februariturnén i och med bra resultat på Skandinaviska cupen.

Uttagning Ansvarig för uttagning till nationell kvot är utvecklingslagets tränare (Tobias Långberg), i samråd med förbundskapten och landslagstränarna. Man kommer att i så stor utsträckning som möjligt ta ut en sprinttrupp till Stockholm, samt en distanstrupp till Falun.

Mer info finns här hos Svenska Skidförbundet.

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...