Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bill Impola i täten på La Diagonela i fjol innan den snöpliga felåkningen på slutet. Blir det revansch i år? FOTO: Team Expirit.

Bill Impola i täten på La Diagonela i fjol innan den snöpliga felåkningen på slutet. Blir det revansch i år? FOTO: Team Expirit.

Team Exspirit redo för det oväntade

Två år i rad har La Diagonela haft oväntade utbrytningar och taktiker som satt sin prägel på loppet. Med en tävling på hög höjd och 55 kilometer väntar sig ingen något annat i år. Förra året var Bill Impola, Team Exspirit, loss i mer än halva loppet och vet hur det är att överraska fältet.
– Du måste vara aktiv och redo om någon annan gör ett ryck och samtidigt väldigt bestämd i utförandet av din egen plan, säger Bill.

Bill kopierar förberedelserna från förra året och kommer till tävlingsplatsen först under tävlingsmorgonen.

– Det fungerar bra för mig att bo lågt så länge som möjligt och åka upp precis till start. Vi har ledare och vallare som inspekterar banan och förbereder skidorna så för mig är det bara att fokusera på tävlingen, säger Bill.
 
La Diagonela erbjuder en ganska platt men vacker bana genom dalen. Född och uppvuxen på andra sidan bergen är Seraina Boner, Team Exspirit, vinnare av första upplagan av La Diagonela och trea förra året.

– Det är enda tävling i Visma Ski Classics i Schweiz och det är speciellt att tävla så nära mitt hem. Formen känns bättre och bättre och jag hoppas vara snabb på lördag. Höjden och förhållandena passar mig bra, säger Boner.
 
Tävlandes för Team Exspirit i La Diagonela är: Seraina Boner, Bill Impola, Daniel Richardsson, Morten Eide Pedersen och Jimmie Johnsson.

La Diagonela sänds direkt i TV 12 med start 09.00 i morgon.

Det går också att följa loppet på www.vismaskiclassics.com

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.