Charlotte Kalla strax utanför pallen i Nove Mesto som fyra. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Charlotte Kalla strax utanför pallen i Nove Mesto som fyra. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Kalla precis utanför pallen i Nove Mesto

Det blev en hård kamp mellan Therese Johaug och Astrid U Jacobsen på 10 kilometer fritt i tjeckiska Nove Mesto. Segern tog Johaug med knappa 4,6 sekunder.
Charlotte Kalla gjorde ett bra lopp men det räckte inte upp på pallen. Amerikanskan Jessica Diggins var fyra sekunder snabbare.

Charlotte Kalla åkte bra i snövädret i Tjeckien och hade 13,5 sekunder upp till segrande Johaug som fick slita hårt för att klara segern före Jacobsen. En ny bra insats av Diggins som knep tredjeplatsen strax före Charlotte.

Själv var dock inte Charlotte alls nöjd med sin insats.

– Jag måste smälta det här lite. Jag har inte så mycket kommentera, sa Kalla till SVT.

– Det var härlig stämning efter banan mycket publik. Men åkmässigt vet jag inte riktigt. Jag har en bit kvar till formen.
Jag är inte så rapp i åkningen, fortsatte Charlotte.

Maria Rydqvist är alltid bra på skejt och det räckte till en 18:e plats i idag. Evelina Settlin öppnade stenhårt och höll inte hela vägen men visade härlig vilja. Den här gången blev det en 27:e plats och världscuppoäng. Marika Sundins comeback i världscupen slutade med en 35:e plats.

Resultat
Damer 10 km fri stil, världscupen, Nove Mesto

1. Therese Johaug 25:09.1
2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen + 4.6
3. Jessica Diggins + 9.3

4. Charlotte Kalla + 13.5
18. Maria Rydqvist 1:23.3
27. Evelina Settlin + 1:39.1
35. Marika Sundin + 1:56.2
43. Maria Nordström + 2:20.4
46. Elin Mohlin + 2:33.7

Kompletta resultat

Senaste nyheterna

Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...
Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...