Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Erik Rost och Tove Alexandersson vann för andra dagen i rad och Magdalena Olsson kom fyra. Bilden från SM i Ånnaboda i fjol. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost och Tove Alexandersson vann för andra dagen i rad och Magdalena Olsson kom fyra. Bilden från SM i Ånnaboda i fjol. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ny svensk dubbel för Rost och Alexandersson

Erik Rost och Tove Alexandersson följde upp gårdagens vinst i sprinten med att vinna dagens medeldistans i skidorienteringsvärldscupen.
– Ett i princip prickfritt lopp, sa Rost till orientering.se efter segern i tyska Oberwiesenthal.

Alfta-Ösa-åkaren Rost vann med 43 sekunders marginal till finländaren Ville Petteri Saarela. Trea var norrmannen Lars Moholdt. Umeå OK-duon Erik Blomgren och Ulrik Nordberg delade tolfteplatsen.

– Det var en fysiskt utmanande bana. Det handlar om att hitta rätt vägval och sedan handlar mycket om att genomföra det bra och orka ligga på i skidåkningen. Det har jag gjort på ett bra sätt. Jag är i väldigt bra fysisk form och loppet var i princip prickfritt, berättade Rost.

Alexanderssons segermarginal var än större än Rosts. Hon vann med 57 sekunder före ryskan Kechkina.

– Det var inte så tekniskt utmanande orientering. Det handlade mer om att ta rätt vägval. På något ställe kunde jag ha tagit ett bättre vägval men i det stora hela var det ett bra lopp, berättade Tove som precis som Rost representerar Alfta-Ösa.

Sverige hade tre damer bland de fem bästa. IFK Moras Magdalena Olsson slutade fyra och IK Jarls Linda Lindkvist femma.

Resultat
Världscupen skidorientering, Oberwiesenthal, medeldistans

Herrar, 7,4 km: 1) Erik Rost, Sverige, 34.32, 2) Ville Petteri Saarela, Finland, +0.43, 3) Lars Moholdt, Norge, +0.54.
Övriga svenska placeringar: 12) Erik Blomgren och Ulrik Nordberg, båda +2.36, 18) Markus Lundholm, +3.38, 24) Niklas Henriksson, +5.26, 25) Linus Rapp, +5.40.

Damer, 6,5 km: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 33.23, 2) Mariya Kechkina, Ryssland, +0.57, 3) Mira Keskinen, Finland, +2.02, 4) Magdalena Olsson, Sverige, +2.10, 5) Linda Lindkvist, do, +2.31.
Övriga svenska placeringar: 17) Hanna Eriksson, +6.26, 20) Evelina Wickbom, +6.55.

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...