Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marika Sundin åkte sista sträckan för Sverige som slutade femma. FOTO: Rauschendorfer/NordicFocus.

Marika Sundin åkte sista sträckan för Sverige som slutade femma. FOTO: Rauschendorfer/NordicFocus.

Femteplats för de svenska tjejerna

Ett svenskt ”B-lag” åkte in som femma på världscupstafetten i Nove Mesto.
Det mest dramatiska var när Marika Sundin och Tysklands Fessel åkte fel på sista sträckan. Felåkningen påverkade dock inte slutplaceringarna.
Norge vann som väntat i stor stil.

Evelina Settlin inledde för Sverige och var bra med till en början men tappade till 46 sekunder till växlingen där hon låg på tionde plats

Charlotte Kalla jagade på andra och åkte i stort sett jämnt med Heidi Weng. Till växlingen var Sverige på fjärde plats.

– Det var inspirerande att jaga men bitvis lite speciellt före. Ibland fastnade det i och ibland släppte det, sa Kalla till SVT efter sin sträcka.

Maria Rydqvist åkte jämnt med Tysklands Böhler på tredje och skickade ut Marika Sundin strax före tyskan, fortfarande på fjärde plats.

Marika låg sedan i rygg på Nicole Fessel till duon åkte fel. De vände dock ganska snabbt och det påverkade inte slutresultatet. Mot mål klarade inte Marika att följa tyskan.

– Det var inga v-boards där eftersom klassiska banan gick där. Men jag visste ju egentligen var vi skulle åka. Jag åkte ju där flera gånger igår, sa Sundin

– Åkningen kändes bättre än i går. Jag hoppades få fight med Fessel på upploppet men jag orkade inte riktigt. Kanske blev lite extra stum i benen efter den där felåkningen, fortsatte Marika.

Resultat, damer världscupstafett 4x5 km, Nove Mesto

1. Norge 50:17.2
2. USA + 42.1
3. Finland + 55.9
4. Tyskland 1 + 1:66.1
5. Sverige + 2:14.9
6. Italien + 2:29.5

Komplett resultat

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...