Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Erik Rost tog tredje raka segern vid världscupen i skidorientering i Tyskland. Bilden från SM i Ånnaboda i fjol. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost tog tredje raka segern vid världscupen i skidorientering i Tyskland. Bilden från SM i Ånnaboda i fjol. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tredje raka segern för Rost

Ingen rår på Erik Rost vid världscupen i skidorientering i Tyskland. Idag vann Rost 21 sekunder före ryssen Eduard Khrennikov.
Två svenska åkare på pallen i damklassen också. Tove Alexandersson som tvåa och överraskningen Evelina Wickbom trea.

– Det gick lättare i snön i dag än vad det gjort de andra dagarna. Det gjorde att det var en annan känsla i kroppen. Jag har gjort ett bra lopp och har inte gjort några direkta misstag, sa Alfta Ösa-åkaren Rost till orientering.se.

– De här framgångarna ger mig otroligt mycket självförtroende inför fortsättningen av säsongen. Nu blir det tufft för de andra att komma ikapp mig i den totala världscupen som är årets största mål, fortsatte Rost.

Efter två segrar fick Alfta-Ösa:s Tove Alexandersson nöjda sig med andra plats idag.

– Det var en speciell långdistans. Det har inbjudits till en del möjligheter att gena och det var både brant utför och brant uppför. Så det har varit en halvgalen dag. Jag gjorde en hel del vurpor. En rejäl sådan på en snabb utförskörning där jag gjorde en framåtvolt och slog i huvudet. Det hade nog lönat sig att hålla sig mer i spåren i dag och inte gena så mycket, sammanfattade Alexandersson med ett par små skrapsår i ansiktet för orientering.se.

Förstaårssenioren Evelina Wickbom från Sävast Ski Team överraskande med att bli trea. Och strax bakom henne blev en annan förstaårssenior, Hanna Eriksson IFK Mora, femma. Hanna som för övrigt är Vasaloppets kranskulla i vinter.

Tävlandet i Tyskland fortsätter med mixstafett och stafett i Klingenthal på tisdag och onsdag.

Resultat
Världscupen skidorientering, Oberwiesenthal, långdistans

Herrar, 14,9 km: 1) Erik Rost, Sverige, 73.33, 2) Eduard Khrennikov, Ryssland, +0.21, 3) Lars Moholdt, Norge, +1.11.
Övriga svenska placeringar: 5) Ulrik Nordberg, +2.11, 11) Markus Lundholm, +4.58, 12) Linus Rapp, +5.14, 20) Erik Blomgren, +7.34, 21) Niklas Henriksson, +8.15.

Damer, 10,6 km: 1) Mariya Kechkina, Ryssland, 64.08, 2) Tove Alexandersson, Sverige, +1.53, 3) Evelina Wickbom, do, +3.55.
Övriga svenska placeringar: 5) Hanna Eriksson, +4.30, 7) Magdalena Olsson, +5.20, 13) Linda Lindkvist, +10.55.

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...