Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Snöläget är fint för Årefjällsloppet som genomförs 1-2 april. FOTO: Årefjällsloppet.

Snöläget är fint för Årefjällsloppet som genomförs 1-2 april. FOTO: Årefjällsloppet.

Bästa snöläget någonsin för Årefjällsloppet

Med drygt 9 veckor kvar till Årefjällsloppet är snöläget det bästa hittills. I går inspekterades större delen av banan med positiva besked.
– Vi har aldrig haft så mycket snö från Ottsjö till Åre. Även från Vålådalen till Ottsjö ser det bra ut, säger Latti Östlund banchef för Årefjällsloppet.

Grundpreparering av spåren pågår för fullt, allt för att kunna erbjuda deltagarna bästa möjliga förutsättningar.

– Det gäller att hela tiden ta hand om den snö som finns och den snön som faller. Nu ser det mycket bra ut, fortsätter Latti.
 
Årefjällsloppet genomförs 1-2 april och det finns tre individuella klasser att välja mellan. 6.5, 3.5 och 1.1 alla med mål i Åre. Nytt för i år är Årefjällsstafetten där fyra deltagare delar upp 6.5 sträckan och hjälps åt att ta sig till målet.

Mer info på www.arefjallsloppet.se

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...