Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sixten Memorial Race, loppet som går till Sixten Jernbergs minne, ställs in på lördag.

Sixten Memorial Race, loppet som går till Sixten Jernbergs minne, ställs in på lördag.

Sixten Memorial Race ställs in

Arrangörerna av Sixten Memorial Race i Lima har under de senaste veckorna jobbat hårt med tävlingsspåret.
Men nu meddelar man att loppet som skulle genomförts på lördag 6 februari ställs in på grund av den senaste tidens värme och regn.

I fjol genomfördes loppet till Sixten Jernbergs minne för första gången. Premiärvinnare var Simon Andersson och Maria Rydqvist.

Under lördagen gjordes en ordentlig kontroll av spåret och då kom man fram till att 2016 års upplaga måste ställas sin.

De senaste dagarnas värme och regn har gjort att stora delar av banan har drabbats av snöbrist, is-svällningar samt blöta myrar.

Vi i tävlingsledningen beklagar detta, men med hur spåret ser ut idag samt veckans väderprognoser fram till lördag så finns det inga möjligheter att loppet skall kunna genomföras, meddelar arrangerande Lima IF.

De som anmält sig till loppet kommer att få hela startavgiften återbetald.

Vi kommer fortsätta arbetet med banan och så fort det kommer tillräckligt med snö så kommer vi att öppna en touring-slinga efter Sixtenspåret, meddelar man

Mer info på sixtenmemorial.se

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.