Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Viktor Thorn imponerade på många under SM-veckan i Piteå. Inte minst förbundskaptenen Rikard Grip. Här drar Viktor före Anders Svanebo och Marcus Hellner på 30 km skiathlon. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Viktor Thorn imponerade på många under SM-veckan i Piteå. Inte minst förbundskaptenen Rikard Grip. Här drar Viktor före Anders Svanebo och Marcus Hellner på 30 km skiathlon. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Grip om Thorn: ”Det här är nånting som jag har saknat”

Viktor Thorn imponerade inte bara på publiken och konkurrenterna under SM-veckan i Piteå.
Längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip stod på sidan av spåret och njöt av vad han såg.
– Det här är nånting som jag har saknat, säger Grip.

Att en junior hänger med längst fram och är den som är mest offensiv på ett SM-lopp över tre mil. När såg vi de senast?

Vad säger du om Viktors insats i skiathlon-loppet?
– Han var verkligen offensitv. Han visade på en härlig inställning och attityd.  Han är verkligen värd den medaljen. Det var ju han som satte färg på loppet, säger Rikard och fortsätter;

– Det är det här vi behöver få se. Ofta kan det vara unga talanger som kommer fram och de är framförallt snabba och rappa och mer åt sprint så. Det här är nånting som jag har saknat och som vi inte sett på en bra stund.

Blir det aktuellt med världscupstart för Thorn snart?
– JVM är huvudfokus. Inget snack om den saken. Men får vi se. Det är väl inte omöjligt att han kommer till Falun och åker nån av distanserna där, säger förbundskaptenen.

I Falun 13-14 februari är det 10 kilometer klassiskt och 15 kilometer fristil med masstart på programmet. Junior-VM går i Rumänien 22-28 februari.

Vad säger du om Hellners comeback i tävlingsspåren?
– Det är positivt att han kan vara med och att han kan genomföra det. Jag tycker att han genomförde loppen på SM på ett bra sätt. Sen vet vi om att han har en högre nivå än så här. Det gäller att ta det steg för steg också, säger Grip.

– Det har inte sett ut som har fått slita ihjäl sig. Det såg bra ut och tekniskt och så där också. Han behöver få den här träningen för att ligga där uppe som han måste vara för att åka riktigt fort framöver, avslutar Rikard.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...