Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Danny Saucedo och komikern Özz Nûjen uppträder och inviger Vasaloppet 2016.FOTO:Vasaloppet.

Danny Saucedo och komikern Özz Nûjen uppträder och inviger Vasaloppet 2016. FOTO:Vasaloppet.

Saucedo och Nûjen inviger Vasaloppets vintervecka

Fredag den 26 februari inleds Vasaloppets vintervecka 2016 med 20-årsjubilerande Kortvasan. På kvällen sker sedan vinterveckans invigning från scenen vid målområdet i Mora.
Sångaren Danny Saucedo och komikern Özz Nûjen uppträder. Dessutom kröns Johan Wellert till årets kransmas inför sitt uppdrag i Tjejvasan dagen därpå.
 

Som vanligt bjuder Vasaloppet på fri entré till invigningsceremonin som startar klockan 19.30. Vasaloppets nya vd Eva-Lena Frick hälsar välkommen och sedan bjuds det på show av Danny Saucedo och Özz Nûjen.

Danny Saucedo slog igenom i Idol 2006 hoch ar medverkat i Melodifestivalen flera gånger, både som artist och programledare. I november släppte han sitt första fullängdsalbum på fem år, "Hör vad du säger men jag har glömt vad du sa” som bland annat innehåller hitlåtarna ”Brinner i bröstet”, ”Så som i himlen” och ”Dör för dig”.

Özz Nûjen utsågs till Årets svenska manliga standup-komiker 2014. I vinter och vår är han ute på turné med komikerkollegan Måns Möller. Deras föreställning, som fick fem plus av Aftonbladet, heter ”Sveriges Historia – den nakna sanningen”. I föreställningen tar de sig an ämnet Sveriges historia och frågor som ”har Gustav Vasa egentligen åkt Vasaloppet?”, den eviga ”rysskräcken – nu och då” och ”hur blev egentligen Sverige kristet”?

– Jag har alltid älskat Sveriges historia, den säger ganska mycket om oss som lever nu. Den innehåller både gapskratt, tragikomiska händelser och en och annan aha-upplevelse, har Özz Nûjen sagt.

De bästa vännerna Özz Nûjen och Måns Möller ”tycker väldigt olika om mycket, men tycker väldigt mycket om varandra”. I TV-programmet Vardagspuls i september 2015 överlämnade Måns ett par längdskidor till Özz och utmanade honom att åka Halvvasan. Vi får väl se om det blir av redan i år…

OBS! Det är fri entré till invigningen, som pågår 19.30 – ca 20.30. Varmt välkommen!

FAKTA/ Platser kvar till Vasaloppets vintervecka 2016
Mer än 64 000 deltagare är anmälda till Vasaloppets vintervecka 2016. Det finns dock fortfarande startplatser kvar i Kortvasan (30 km), Tjejvasan (30 km), Öppet Spår måndag (90 km), Halvvasan (45 km) samt i Ungdomsvasan.

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...