Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Olsson kommer att göra sin säsongsdebut på Vasaloppet första söndagen i mars. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson kommer att göra sin säsongsdebut på Vasaloppet första söndagen i mars. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Olsson kommer säsongsdebutera på Vasaloppet

Johan Olsson kommer göra vinterns första lopp på Vasaloppet.
– Jag kommer att göra säsongsdebut första söndagen i mars. Det är rekord till och med för mig, berättar han för Dagens Nyheter.

DN har följt Johan när han lämnade hemmet i Sundsvall för att nu hålla sig i Vemdalen och försöka få fram en form till Vasaloppet.

Johan som i somras sa att långloppen på väg fram mot Vasaloppet skulle bli viktiga för att lära sig mer och ge en utveckling som långloppsåkare. Det får han nu klara sig utan. När konkurrenterna har åkt lopp helg efter helg så har Johan brottats med sjukdom.

– Jag har fått kasta all planering i papperskorgen. Det har redan gått åt helvete. Jag är nere på plan D eller E, säger Johan till DN:s Johan Esk.

Men ger upp gör han inte. I tisdags åkte han till Vemdalen och där stannar han fram till Vasaloppet.

På frågan om han ser möjligheten att vinna Vasaloppet i vinter svarar han så här:
– Med det jag har bakom mig ska det gå väldigt bra för att jag ska kunna vinna.

– Det är så otroligt svårt att veta vad som krävs. Men på ett sätt är det skönt att ge sig in på något jag inte vet så mycket om. Får jag bara till träningen ser jag verkligen fram mot att få åka Vasaloppet. I ett världscuplopp vet jag hur allt fungerar. Här är mycket nytt, allt från hur jag ska få i mig energigel till hur taktiken ska läggas upp, fortsätter Olsson.

Läs hela DN-intervjun här.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.