Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Guldglädje för moraduon Daniel Svensson och Linus Rapp efter seger i SM-stafetten i skidorientering. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Guldglädje för moraduon Daniel Svensson och Linus Rapp efter seger i SM-stafetten i skidorientering. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

IFK Mora och Alfta-Ösa stafettvinnare

Det blev hemmaklubben IFK Mora OK som tog hem herrstafetten med duon Daniel Svensson och Linus Rapp.
På damsidan klarade Alfta-Ösa OK favorittrycket och vann guldet genom Hana Hancikova och Tove Alexandersson.

SM-stafetten i skidorientering körs med två åkare i laget där bägge åker två sträckor.

Mora startade med längdåkaren, och förre skidorienteraren, Daniel Svensson. Daniel var med i täten efter första och sedan ryckte Linus ifrån på andra sträckan. När Daniel åkt klart tredje sträckan var ledningen 1.27.

På sista åkte Rapp lite på säkerhet och kunde defilera runt stadion och passerade mållinjen19 sekunder före Umeå OK:s Ulrik Nordberg. Erik Rost förde Alfta-Ösa OK till brons.

danne_linus_upplopp.jpg
Daniel tar emot Linus på mållinjen och i bakgrunden kommer silverlaget Umeå OK med slutmannen Ulrik Nordberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

En härlig seger för Daniel och Linus som varit kompisar sedan de var små. Båda uppväxta i Mora-Nisses by Östnor precis utanför Mora. Daniel laddade upp med att staka in som åtta på 45 kilometer långa Icaloppet i Åsarna dagen innan. Linus var fyra på lördagens medeldistans i Älvdalen men fick nu en efterlängtad medalj.

I D21 var det aldrig något snack om saken. Hancikova och Alexandersson kunde till och med bjuda på en helt misslyckad växling eftersom Hancikova inte var på plats när hon skulle ut på sträcka två.

I mål var Alexandersson två minuter före klubbkompisen Bente Rost som grejade också silvret till Alfta-Ösa.

dubbel_alfta.jpg
Guld och silver till Alfta-Ösa OK i D 21. Tove Alexandersson och Hana Hancikova tog guld och Bente Rost och Josefine Engström körde hem silvret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Magdalena Olsson kunde avancera från femte plats till brons för IFK Moras lag 1. Här tappade Mora för mycket på förstasträckan, där Hanna Eriksson gjorde en bom och fick vänta tillbaka, för att kunna vara med och slåss om guldet.

Resultat finns här

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.