Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nya Ski Classics-loppet Toblach-Cortina kommer att gå på en alternativ sträckning.

Nya Ski Classics-loppet Toblach-Cortina kommer att gå på en alternativ sträckning.

Plan B för Toblach-Cortina

Visma Ski Classics flyttar denna vecka från Österrike till norra Italien och sjunde loppet för säsongen, den nya deltävlingen Toblach-Cortina.
På grund av den varma vintern kommer loppet på lördag att hållas på en alternativ spårsträckning över cirka 32 kilometer, meddelar Visma Ski Classics i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att de lokala arrangörerna i Toblach har säkrat tävlingen nästa helg, även om snöförhållandena gör det omöjligt att åka hela ordinarie banan. För våra proffsteam är vi är glada att vi nu hade tufft lopp i Seefeld gångna helgen, vilket gör en 32 kilometers bana lättare att leva med. Nu är vi ser fram emot att komma till de vackra Dolomiterna som omger Toblach, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

Starten av loppet kommer att vara i Prags/Braies och målet är i Toblach. För motionärer är det fortfarande möjligt att anmäla sig fram till midnatt måndag kväll 8 januari, på www.dobbiacocortina.org

Karta över nya bansträckningen:
altbana_tobl_cortina.jpg

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...