Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hälsingeleden kör hela loppet vi Harsa på söndag och har ändrat bansträckningen. BILD: Hälsingeleden.

Hälsingeleden kör hela loppet vi Harsa på söndag och har ändrat bansträckningen. BILD: Hälsingeleden.

Ny bansträckning för Hälsingeleden

Rehns BK som arrangerar Hälsingeleden i Harsa har beslutat att ändra bansträckningen något för loppet i Harsa på söndag.
Man förlänger också anmälningstiden för att kunna locka åkare från inställda Engelbrektsloppet.

– De är bråda tider som arrangör i dessa väder. Vi kommer göra allt för att genomföra ett bra lopp, säger Pär L Olofsson från arrangören.

– Vi kommer justera och korta ned banan med anledning av gällande snöläge. Vi kommer också att förlänga ordinarie anmälningstid! Detta för att erbjuda främst alla från Engelbrektsloppet att chans att anmäla sig på nytt till ett lopp utan extra kostnader för dem, fortsätter Olofsson.

– Vi har satt maxtak på 500 startande till vårt lopp. Nu är vi cirka 100 anmälda, så vi hoppas på bra tryck närmsta dagarna, avslutar Olofsson.

Mer info om Hälsingeleden finns här.

sparkarta_1250_2.jpg

 

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...